Olivia
Un moment del minut de silenci per mostrar el rebuig ciutadà per l’assassinat de l’Olivia

La pitjor de les possibilitats es va acabar confirmant ahir en el cas de les dues nenes desaparegudes a Tenerife: el cos sense vida d’una d’elles, l’Olivia, va ser trobat ahir en el fons del mar. L’Ajuntament de Gavà ha convocat un minut de silenci avui a les 12 del migdia per, tal i com expliquen en la convocatòria, “mostrar el condol i el rebuig davant qualsevol tipus de violència cap a les dones”.

En el minut de silenci, que s’ha fet a la plaça de Jaume Balmes, han participat molts ciutadans a títol anònim, així com també molts treballadors de l’Ajuntament, així com regidors del Ple Municipal i l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que ha volgut dirigir unes paraules a tots els assistents. Sánchez ha assegurat que “estem desolats per la trobada del cadàver de l’Olivia, una nena que va ser raptada amb la seva germana pel seu pare a Tenerife, el que ens situa en un escenari veritablement aterrador”.

L’alcaldessa ha posat de manifest que “la violència masclista continua estant molt present entre tots nosaltres en una societat que ha de sortir al carrer, que ha de donar visibilitat al seu rebuig vers la violència masclista, i ens ha de fer reflexionar a tots”. Tot i que “hem fet avenços i hem aprovat lleis que intenten protegir a les dones i castigar als maltractadors i als homes”, Sánchez ha deixat clar que “hem de fer una reflexió sobre què és el que falla en el nostre sistema i en la nostra societat per tal que aquests fets terribles continuïn passant”.

Olivia
Els concentrats portaven pancartes de rebuig a aquest terrible assassinat

L’alcaldessa ha recordat que també ahir es va conèixer “l’assassinat d’una jove de 17 anys que ha deixat orfe a Sevilla a una nena petita, el que se suma a un any 2021 que està sent terrible”. D’altra banda, durant els pitjor mesos de la pandèmia “ja sospitàvem que els assassinats masclistes es tornarien a repetir quan sortíssim del confinament, però la veritat és que en el que portem d’any ja han estat assassinades 18 dones en el conjunt de l’estat espanyol i sis infants han quedat orfes”.

És per tot això que, segons Sánchez, “hem de rebutjar, hem de mobilitzar-nos, i hem de denunciar als maltractadors, i això ens commina a tots no només quan succeeixen fets tan evidents com els que ens ajunten aquí avui, sinó també quan veiem al nostre voltant que es produeixen fets que també suposen maltractament psicològic o econòmic cap a les dones, i hem de posar a l’abast de les víctimes tots els recursos que tenim”.

En relació a aquest darrer punt, l’alcaldessa ha recordat que a Gavà “tenim serveis que estan a disposició de les dones, i és importants que tothom els conegui per tal de poder estendre aquesta protecció i aquesta solidaritat cap a les dones per tal de dir-les que no estan soles, que estem aquí per protegir-les i per cuidar-les, i també per emetre la nostra condemna més rotunda i més ferma contra aquests maltractadors assassins”.

Olivia