Minut de silenci a la Plaça Major
Minut de silenci a la Plaça Major

La plaça Major va ser l’escenari on Gavà va tornar a expressar, ahir a la tarda, el seu respecte les dones i els infants víctimes de violència masclista. Una de les darreres víctimes era veïna de Viladecans i treballava a Gavà. La seva parella, que ja ha estat detinguda, presumptament la maltractava i l’hauria deixat morir quan patia un atac d’hipoglucèmia mentre ho grabava amb el mòbil. Els fets van succeir el 18 de juny, però s’han conegut ara, quan s’ha enllestit la investigació policial.

L’alcaldessa, Raquel Sánchez, després del minut de silenci va explicar que “a vegades pensem que ciutats com la nostra o la ciutat veïna de Viladecans són ciutats tranquil·les, i això no pot passar-nos, però el que s’està demostrant és que hi ha víctimes de violència masclista a tot arreu, en qualsevol poble o ciutat, hi ha dones que dia si i dia també estan sent assassinades a mans de les seves parelles i malauradament”

L’alcaldessa també va assegurar que des de l’Ajuntament se seguirà treballant perquè la violència masclista no tingui cabuda a la ciutat “Estem fent moltes coses malament com a societat, sens dubte, i cal, des d’aquesta perspectiva, que continuem actuant, denunciant i sobretot treballant per la prevenció, per a la detecció dels casos de violència masclista per denunciar-los. És molt important per protegir a les dones i per protegir als seus fills i les seves filles i la seva família”

A Gavà funciona des de fa anys el Servei d’Informació i Atenció a les Dones  (SIAD), un equipament municipal que entre altres funcions es troba la d’oferir servei d’atenció especialitzat a dones que pateixen violència masclista. Aquestes son les dades de contacte: C/Generalitat de Catalunya, 7 Telèfon 932 639 222, adreça electrònica  siad@gava.cat

A més recordem que davant de qualsevol cas de maltractament per raó de gènere cal trucar al 016, un número confidencial atès per professionals especialitzats.

Gavà seguirà denunciant la violència masclista i homenatjant les víctimes amb concentracions com aquesta el darrer dimarts de cada mes, a les sis de la tarda, a la plaça Major.