Minut de silenci en senyal de rebuig per l’atemptat d’ahir a París

Els treballadors de l’Ajuntament de Gavà han guardat avui al migdia un minut de silenci en senyal de condol per l’agent de policia que va morir ahir als Camps Elisis de París víctima dels trets d’un jihadista en un nou atemptat que ja ha estat reivindicat per Estat Islàmic.

La concentració ha tingut lloc a la plaça Balmes i estava encapçalada per l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i els portaveus de tots els partits polítics amb representació al Ple Municipal. Amb ells s’han concentrat també molts treballadors de diversos departaments municipals que, a l’hora que mostraven el seu rebuig vers aquest assassinat, també han mostrat la seva solidaritat amb els familiars i amics de la víctima.

Raquel Sánchez ha destacat que aquest minut de silenci “és la mínima resposta que podem donar davant d’aquest atac del terrorista, de la política de la por que pretén imposar-se a les nostres vides”. L’alcaldessa ha reforçat la idea de que amb aquest minut de silenci el que es pretén és “mostrar el nostre rebuig a la violència, al terrorisme, i sobretot mostrar la nostra solidaritat amb el poble francès que especialment en els darrers anys està sent colpejat per aquesta xacra terrible del terrorisme i de la intolerància”.

El portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Miquel Àngel Díaz, ha recordat que “de nou hi ha persones que no creuen en la democràcia ni en el valor de la paraula o el contrast d’idees, però nosaltres els socialistes defensem una Europa unida, forta, basada en els drets, i a la qual hem de dir no al terrorisme però sense deixar portar-nos per la por, que és precisament el que ells volen”. Díaz tanmateix ha destacat que “hem de seguir treballant per la prevenció i la seguretat però sempre en el marc de les llibertats perquè això és el símbol d’Europa i és el senyal que hem de defensar de la nostra cultura democràtica”.

El portaveu de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C’s), Miguel Ángel Ibáñez, ha destacat de la seva banda que “aquest atac pretén desestabilitzar un procés d’elecció democràtica intentant forçar i desestabilitzar la democràcia també des d’un punt de vista polític”. Ibáñez ha condemnat els fets lamentant “sobretot la mort d’aquest policia” i ha afegit que “no hem de deixar que aquest atemptat ens desestabilitzi la nostra manera de viure en llibertat i en democràcia”.

El portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Albert Massana, ha condemnat també l’atemptat en nom de la seva formació en uns termes molt contundents: “Des d’Esquerra volem tornar a dir que això és vergonyós, volem dir prou a la violència, als atemptats i a tantes guerres, creiem que el fa falta és diàleg, pau i entesa, i sobretot que l’Estat Espanyol no sigui un dels majors productors d’armes i que deixi de vendre-les a llocs on després no hi ha manera de saber a quines mans arriben”.

El portaveu de Gavà, Sí Se Puede (GSSP), Miguel Herrera, ha lamentat també l’atemptat i espera que “aquesta no sigui una ocasió per radicalitzar més encara al poble francès cap a l’extrema dreta, que probablement és el que ara en plena època electoral és el que utilitzaran els polítics, així que demanem el màxim respecte per la situació”.

La portaveu del Partit Popular (PP), Mónica Parés, ha posat de manifest de la seva banda que França “està en el focus i en el punt de mira del terrorisme islàmic”, i ha demanat “unitat a tots els països en contra d’aquesta xacra del terrorisme, tot esperant que els ferits millorin aviat”. Parés ha aprofitat per “mostrar la preocupació que tenim al nostre país també com un punt sensible que pot ser atacat en qualsevol moment”.

Per últim, el regidor de Convergència i Unió (CiU), Antoni Rafanell, s’ha sumat a aquestes mostres de rebuig assegurant que el seu grup “dóna el més sentit condol al poble francès per aquest atac terrorista i de violència”, i ha afegit que “tots ens tenim que ajudar per fer pedagogia i aconseguir que tots aquests fets siguin eradicats”.