La tinenta d'alcaldia, Gemma Badia, durant la lectura del text de rebuig i homenatge a les darreres víctimes
La tinenta d'alcaldia, Gemma Badia, durant la lectura del text de rebuig i homenatge a les darreres víctimes

Des d’inicis de 2021, ja són 22 les dones que han estat assassinades per violència masclista a l’Estat Espanyol. La ciutadania va tornar a concentrar-se, ahir a la tarda, a la plaça Major per retre homenatge i denunciar aquesta xacra social.

La tinenta d’alcaldia d’Igualtat, Gemma Badia, abans del minut de silenci per part de totes les persones que van assistir a l’acte, va dedicar unes paraules de rebuig a la violència masclista i a recordar les dones que han estat assassinades en els darrers dies. Han estat dones de diferents nacionalitats, edats i situacions socials. Dones que han assassinat pel fet de ser dones. Que no ens enganyin, no és violència domèstica, no respon a situacions familiars. Són assassinats masclistes” va llegir. A continuació va donar els noms de les víctimes del darrer mes i va demanar tolerància ZERO davant qualsevol tipus de violència masclista així com accions reals i efectives, socials, polítiques i legals I va denunciar qualsevol banalització de la violència masclista i la identifiquem com a complicitat que perpetua el patriarcat”.

Després del minut de silenci, davant els mitjans de comunicació municipal, va lamentar que “que aquest any està sent un any molt dur. Estem tenim entre dos i tres víctimes setmanals en els últims dos mesos. Ja hi ha 22 víctimes i la situació està molt malament”.

Badia va assegurar que és necessari mobilitzar-se “cal sortir al carrer i que es vegi aquest rebuig” i que “les dones puguin fer el pas de denunciar i que la societat no sigui còmplice. Això vol dir que quan es detectin casos que avisin, que denunciïn”. La tinenta d’alcaldia va dir amb contundència que “la violència masclista a Gavà mai la tolerarem. Per això continuarem sortint, continuarem denunciant, dient els noms de totes aquelles dones a les quals se’ls ha prohibit viure, que segurament han passat un calvari i per això ens trobaram aquí al carrer”.

Gavà seguirà denunciant la violència masclista amb concentracions com aquesta el darrer dimarts de cada mes, a les sis de la tarda, a la plaça Major.

A Gavà funciona des de fa anys el Servei d’Informació i Atenció a les Dones  (SIAD). Aquestes son les dades de contacte: C/Generalitat de Catalunya, 7 Telèfon 932 639 222, adreça electrònica  siad@gava.cat

A més recordem que davant de qualsevol cas de maltractament per raó de gènere cal trucar al 016, un número confidencial atès per professionals especialitzats.