Gavà va tornar a concentrar-se de forma presencial a la plaça Major
Gavà va tornar a concentrar-se de forma presencial a la plaça Major

Des d’inicis de 2020, ja són 21 les dones que han estat assassinades per violència masclista a l’Estat Espanyol. La ciutadania va tornar a concentrar-se, ahir a la tarda, a la plaça Major per retre homenatge i denunciar aquesta xacra social.

La tinenta d’alcalde d’Igualtat, Gemma Badia, abans del minut de silenci per part de totes les persones que van assistir a l’acte, va dedicar unes paraules de rebuig a la violència masclista “que segueix present a la nostra societat i que durant el temps de confinament ha posat a algunes dones en situacions encara més greus de vulneralitat i risc”. Gemma Badia va lamentar que “al juny ja estem parlant de 21 víctimes assassinades per l’únic fet de ser dones. Que no ens enganyin, no és violència domèstica, no respon a situacions familiars. Són assassinats masclistes”.

Badia va remarcar que el primer mes i mig de confinament, el servei telefònic de 24 hores va incrementar un 88% de les trucades. A Gavà el Servei d’Informació i Atenció a les Dones  (SIAD) i el Circuit de violència masclista han seguit actius davant qualsevol situació d’emergència de forma telemàtica: “Hem estat fent el seguiment a les dones que ja son usuàries del servei de violència del SIAD i atenent totes les consultes i trucades”

Gavà seguirà denunciant la violència masclista i homenatjant les víctimes amb concentracions com aquesta el darrer dimarts de cada mes, a les sis de la tarda, a la plaça Major.

A més recordem que davant de qualsevol cas de maltractament per raó de gènere cal trucar al 016, un número confidencial atès per professionals especialitzats.