inundacions
Minut de silenci per les víctimes de les inundacions d’aquesta setmana

La ciutat de Gavà ha mostrat avui la seva solidaritat amb les víctimes i afectats per les inundacions d’aquesta setmana. A les 11 del matí s’ha portat a terme a la plaça Jaume Balmes un minut de silenci en el que han participat treballadors de l’Ajuntament en representació de la ciutadania gavanenca. La concentració ha estat encapçalada per l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i entre els presents hi havia representants d’algunes de les formacions polítiques que integren el Ple Municipal.

Raquel Sánchez ha assegurat que, amb aquest minut de silenci, “mostrem la nostra solidaritat i el nostre recolzament a les famílies de les víctimes, hores d’ara hi ha una persona morta i cinc desaparegudes així que mostrem el nostre recolzament també a totes les forces de seguretat ciutadana que han intervingut en els tasques de rescat, la nostra ciutat sempre és solidària quan passen tragèdies d’aquest tipus”.

Miguel Herrera, portaveu de Podemos (PODEMOS), s’ha manifestat en la mateixa línia “enviant tot el nostre recolzament i solidaritat a les famílies tant de la persona morta com dels desapareguts”, i ha recordat que “és una situació molt trista per les famílies però també per tots nosaltres ja que veiem les conseqüències que està tenint el canvi climàtic i no estar cuidant del planeta, així que demanem tant solidaritat amb les famílies com conscienciació per tal que comencem a preocupar-nos més del medi ambient i que aquestes coses no passin”.

De la seva banda, el portaveu de Junts per Gavà (JUNTS), Isidre Casas, ha destacat la importància de que, davant de “drames com aquest que hem patit a bona part del país, puguem avui des de la nostra posició fer aquest minut de silenci com a mostra de recolzament per la gent que ha patit, perquè hi ha gent que ha patit i molt ja que hem vist negocis i cases enfonsades, estem parlant d’una riuada que probablement sigui de les més importants o la més important dels darrers anys”.

Per últim, la portaveu del Partit Popular (PP), Mónica Parés, ha posat també l’accent en les conseqüències del canvi climàtic: “Malauradament, el canvi climàtic ha tornat a afectar al nostre país, ara a Catalunya després del que vam patir fa uns mesos a Múrcia, Andalusia i la Comunitat Valenciana, així que ara més que mai mostrem el nostre recolzament amb els afectats i a tots els que estan treballant per trobar a les persones desaparegudes”.