
Des d’inicis de 2021, ja són 35 les dones que han estat assassinades per violència masclista a l’Estat Espanyol. La ciutadania va tornar a concentrar-se, ahir a la tarda, a la plaça Major per retre homenatge i denunciar aquesta xacra social.
La regidora delegada de LGTB i Feminisme, Joventut i Drets Humans, Salut Comunitària i Cooperació, Alba Riba, abans del minut de silenci per part de totes les persones que van assistir a l’acte, va dedicar unes paraules de rebuig a la violència masclista. Després, en declaracions als mitjans de comunicació municipal va dir: “Malauradament és cert que continua l’escalada d’assassinats masclistes i no deixem de fer aquest acte per recordar les víctimes però també per deixar palès el nostre rebuig a aquest terrorisme masclista que ens està assassinant i fer perdre vides valuoses de dones i que està afectant a famílies, a nens i nenes”. Alba Riba va anar més enllà al assegurar que “no podem permetre que la societat caigui en una desídia i que deixi d’entendre que això és un problema greu social. Hem de continuar lluitant i per això continuem fem aquest acte” .
Gavà seguirà denunciant la violència masclista amb concentracions com aquesta el darrer dimarts de cada mes, a les sis de la tarda, a la plaça Major si les mesures sanitàries així ho permeten. Al respecte la regidora va fer una crida “a la ciutadania perquè es doni idees, propostes per poder fer aquest acte encara millor, encara més gran i amb la possibilitat de crear una major consciencia a tots els gavanencs i totes les gavanenques”.
A Gavà funciona des de fa anys el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). Aquestes son les dades de contacte: C/Generalitat de Catalunya, 7 Telèfon 932 639 222, adreça electrònica siad@gava.cat
A més recordem que davant de qualsevol cas de maltractament per raó de gènere cal trucar al 016, un número confidencial atès per professionals especialitzats. Altres recursos disponibles en relació a la violència masclista són. Institut Català de les Dones, telèfon 24 h 900 900 120 Whatsapp 671778540 i Ministerio de Igualdad, telèfon 016 Whatsapp 682916136/682508507