Miquel Àngel Díaz, aquest matí
Miquel Àngel Díaz, aquest matí

El portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) a Gavà, Miquel Àngel Díaz, ha lamentat les crítiques d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) respecte a la presència de l’alcaldessa a la manifestació del passat diumenge. El grup municipal dels socialistes “està per la convivència i la llibertat, però en aquestes declaracions ens acusen d’anar en una deriva contra la llibertat d’expressió, més res lluny de la realitat”.

Díaz ha volgut destacar que “les decisions dels govern municipal en les darreres setmanes han anat en la línia de posar l’Ajuntament al costat de la ciutadania, defensar la institució i per tant no situar-la fora de la llei, i en aquest sentit li volem recordar a ERC que l’Ajuntament ho és de tots els ciutadans i per tant sempre hem d’estar en el marc de la llei”.

El portaveu socialista destaca tanmateix que “és perfectament legítim que l’alcaldessa assisteixi com a primera secretària del PSC a una manifestació a la que, per cert, van assistir molts gavanencs de manera pacífica i democràtica i en la que hi havia persones de diferents ideologies”. Díaz recorda en aquest sentit que “manifestar-se de manera pacífica és un dret fonamental de les persones, per tant assenyalar amb el dit perquè et manifestis ens ha sorprès per part d’un partit amb la tradició d’Esquerra, més tenint en compte que la gran majoria de la gent i en especial la nostra alcaldessa el que volien allà és estar al costat de la convivència ciutadana i del diàleg amb l’Estat”.

Díaz finalment ha apel·lat “especialment a ERC, veient aquestes declaracions, però també al conjunt de forces polítiques” per tal que “entre tots i totes rebaixem la tensió, que és el que els nostres ciutadans esperen dels polítics, que es mirin les coses amb seny i que s’aportin solucions des d’una serenor que és important i que és la que esperen els nostres veïns”.

Díaz ha aprofitat també la seva compareixença davant dels mitjans de comunicació locals per lamentar l’empresonament de bona part del govern de la Generalitat que es va produir ahir a la tarda. Els socialistes gavanencs troben “totalment desproporcionada aquesta decisió ja que no afavoreix el clima de convivència i de serenor que ha d’haver en qualsevol societat, i fins i tot pot ajudar a incrementar l’independentisme en part de la nostra població”.