Miquel Àngel Díaz: “És totalment fals que el model d’escola catalana sigui propiciador de tesis independentistes”
Miquel Àngel Díaz: “És totalment fals que el model d’escola catalana sigui propiciador de tesis independentistes”

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) presentarà en el Ple Municipal de març una declaració política en defensa del model d’escola catalana, un model que el partit entén com a eina de cohesió i de promoció social.

El portaveu del grup municipal socialista, Miquel Àngel Díaz, ha manifestat que l’objectiu d’aquesta declaració política és “manifestar en el Ple el suport d’aquest Ajuntament a un model d’escola que tenim a Catalunya que funciona i ha funcionat a favor de la cohesió social”. En aquest sentit, els socialistes “el que volem, entre altres coses, és evitar que els infants es separin a l’aula per una qüestió de llengua, que és el que està intentant el partit Popular, això és un model segregador i estem totalment en contra”.

Díaz s’ha queixat de “la cantinela de que és un model propiciador de les tesis independentistes és totalment fals, i un exemple evident és la pluralitat de vot que hi ha al nostre municipi, en el qual precisament en comportament electoral no hi ha una majoria independentista”.

També s’hi ha referit el regidor socialista a la qüestió de la llengua catalana a l’ensenyament per assegurar que “les famílies que han portat els seus infants a les escoles estan orgulloses de que hagin aprés perfectament tant el català com el castellà, i els estudis seriosos i independents indiquen que el nivell de castellà del escolars catalans és equivalent al dels de la resta d’escolars d’Espanya”.

El portaveu socialista ha volgut deixar clar també que la seva formació “està en contra de fer tàctica política, de fer partidisme amb un model d’ensenyament àmpliament recolzat a Gavà, a la resta del Baix Llobregat i a la resta de Catalunya”.

En conclusió, el PSC està convençut de que “hem d’evitar la lluita partidista a costa del model d’escola catalana, que és un model d’èxit en el que, per cert, les forces progressistes polítiques i sindicalistes van ser clau en el seu moment per la seva defensa, promoció i existència”.

El Ple Municipal de març es celebrarà el proper dijous, 22 de març.