Misonny Art Festival
Sonny Kirchner, amb alguns dels artistes que participen en el seu Misonny Art Festival

El restaurant gavanenc Catalina serà l’escenari, els propers dies 2, 3 i 4 de setembre, del Misonny Art Festival. Aquest esdeveniment artístic està organitzat per Sonny Kirchner, i l’objectiu principal és “recolzar a l’artista emergent de la mà dels artistes consolidats”, en paraules del mateix Kirchner.

De fet, Kirchner es defineix a ell mateix com “el “sí” dels artistes que no poden tenir una oportunitat amb galeries o espais que, per dir-ho d’alguna manera, es centren en un art més vendible. Molts d’aquests artistes estan aprenent, estan descobrint-se, i de vegades necessiten que algú els doni aquest “sí” per motivar-se i reinventar-se. Jo vull ser aquell festival que obri les portes no només als artistes nacionals, sinó també internacionals”.

El Misonny Art Festival “està enfocat en pintura i escultura, però fem sinèrgies amb altres branques de l’art com la dansa, les performances o els DJs”. En total es podran veure unes 320 obres pertanyents a 64 artistes, alguns tan importants com Guillermo Lorca, que exposa al Museu Moco, o Jacob Vilató, que és nebot nét de Pablo Picasso.

És la primera vegada que es celebra a la província de Barcelona. Les dues edicions anteriors s’havien celebrat a Mas Sorrer, a la Costa Brava, un l’any passat i l’altre fa només unes setmanes. També ha organitzat un petit tast del festival a Baqueira, a la Vall d’Aran, així que aquest serà realment el tercer Misonny Art Festival. Apropar-se a Barcelona és per a Kirchner un objectiu vital: “Barcelona és la ciutat artística per excel·lència, i molta gent que ho veu així ve a Barcelona per veure com funciona i es troben que no existeix recolzament a l’artista emergent”. La meva intenció és apropar-me cada vegada més a Barcelona, i de fet el que vull és que sigui un festival anual que duri una setmana sencera, on puguem convidar a galeries de tot el món i a artistes de tot el món, però recolzant sempre a l’artista emergent”.

Un objectiu molt ambiciós del qual Kirchner no s’amaga, ja que admet que “vull que la gent torni a posar els ulls de l’art a Barcelona, que és el que passa a Madrid. Hi ha una fira d’art a Barcelona però no té allò que tenen les fires a Madrid, i jo el que vull és donar la volta a tot aquest mercat i que la gent vulgui tornar a fer coses a Barcelona”.

Escollir el restaurant Catalina, del xef Òscar Manresa, tampoc va ser gaire complicat per Kirchner ja que “vaig anar un dia a dinar i em vaig enamorar”. El Misonny Art Festival s’inaugura divendres a la nit i estarà obert al públic dissabte i diumenge, dies 3 i 4 de setembre, en horari de 12 del migdia a 12 de la nit. L’entrada costa 12 euros i es por adquirir aquí.