Romería de Gavà
La Romería de Gavà es cancela per segon any consecutiu, però enguany hi haurà missa rociera (Foto d'arxiu)

L’Asociación Cultural Andaluza de Gavà organitza el proper 30 de maig una missa rociera a l’església de Sant Pere. L’entitat organitza cada any la Romería de Gavà, però aquest 2021 serà el segon en que, a causa de la pandèmia, aquest esdeveniment no es pot celebrar.

Mireia Benítez, professora de ball de l’Asociación Cultural Andaluza de Gavà, ens ha confirmat que les restriccions a causa de la Covid-19 “fa impossible celebrar la Romería a La Sentiu tal i com la fèiem ja que allà s’aplegava moltíssima gent, i ara això no es pot fer”.

Així doncs, l’entitat ha pres la decisió de “fer la mateixa missa que fèiem a la Romería, però a l’església de Sant Pere, amb el mateix cor rociero i amb tot igual”. La intenció és “que la gent sàpiga que l’associació està i estarà aquí, i també intentar que la Romería no es perdi a Gavà sota cap concepte. Ja que no podem fer-la al camp amb cavalls i gent, al menys fem la missa a dins d’una església”

Benítez confia que “la situació es pugui normalitzar una mica l’any que ve, i llavors nosaltres tornarem a organitzar la Romería”.

La missa tindrà lloc el diumenge 30 de maig, a partir de 12:30 hores, a l’església de Sant Pere de Gavà. Hi intervindrà la mateixa Benítez ballant una sevillana amb castanyoles, i després de la missa intervindrà el Coro Rociero Zahara.