SUPORT-FORCADELL-161216

Desenes de persones es van concentrar, aquest dijous, a les 20 hores, davant de l’Ajuntament de Gavà per donar suport a la presidenta del Parlament Carme Forcadell que ha estat cridada a declarar davant del Tribunal Superior de Justícia i per protestar la judicialització de la vida política.

En el decurs de la mobilització, que es feia simultàniament a tots els municipis catalans, es va llegir el manifest “El Parlament som tots” en defensa de les institucions catalanes i de la democràcia.

El president de l’ANC a Gavà , Carles Gelonch, assegura que “la raó de ser aquí és condemnar que, una vegada més, l’estat espanyol vol portar per la via judicial la via democràtica. Volen evitar que el poble parli, frenar el debat i evitar que hi hagi un referèndum on es per voti per veure com ha de ser l’encaix a Espanya”.

Gelonch precisa que “aquest no és el primer acte ni serà el darrer, però el que està clar és que és intolerable i Europa se n’està ressentint”. Sobre el suport a Forcadell Gelonch diu que “la gent haurà de sortir al carrer per denunciar els fets i impulsar mobilitzacions en funció de les accions que faci l’estat espanyol”.

Entre els assistents hi havia el portaveu del grup municipal d’ERC a Gavà, Albert Massana, qui va manifestar que “és esgarrifós que el poble català no es pugui expressar i ni la presidenta del Parlament pugui moderar un debat sobre el referèndum per decidir el futur. Cal seguir treballant. Nosaltres ho farem pel sí i altres pel no, però en qualsevol ho farem des de la democràcia i lluitant perquè es pugui votar”

Ramon Castellano, de Demòcrates de Catalunya, també es va sumar a l’acte “per denunciar i reclamar que la democràcia sigui real i que Espanya no judicialitzi la política. Som lliures de triar els nostres representants i al Parlament hi ha una majoria que representa el poble. És denunciable que el govern de l’estat, allò que no guanya a les urnes ho vulguin guanyar als tribunals”.