Albert Massana, portaveu del Grup Municipal d'ERC
Albert Massana, portaveu del Grup Municipal d'ERC

Gran feina des de Salut, Afers Socials i Economia (Generalitat). Malgrat les contradiccions que ens arribaven de tot arreu i les competències sostretes, el rumb ha estat ferm per fer front a la greu crisi sanitària. Malgrat la centralització i el retard del decret d’alarma hem agafat el virus per les banyes. Les nostres decisions han estat molt més ràpides i encertades, escoltant els experts, prenent les millors decisions i donant explicacions (no militars). Malgrat no tenir canal de compra de material sanitari, n’hem aconseguit per 2M d’euros, tant des de Salut com Economia i Afers Socials, i s’han triplicat els llits d’UCI. S’ha liderat la gestió (criteri mèdic), i en un cop de timó ens hem fet càrrec de les residències, on Salut i Afers Socials han incrementat la coordinació (no imposició) en la seva gestió, per protegir encara més les persones grans. Hem fet l’esforç d’incorporar 1.200 professionals de tota mena i 1000 alumnes d’FP per reforçar l’atenció primària. En Afers Socials, El-Homrani, ha impulsat mesures d’urgència per reforçar sectors vulnerables amb 70 professionals, la mobilització de 3.052 alumnes d’FP, i reforçant el SOC amb 400 efectius.

S’han creat línies d’ajuts per als autònoms, comerços i lloguers, i s’ha aprovat el control de Salut Pública sobre les competències funeràries.

Cal un desconfinament segur, sense avançar les dates i pensant en les realitats territorials. Com diu la consellera Alba Vergés, abans d’aventurar-se amb calendaris,cal treballar amb els sectors econòmics i municipals per no retrocedir. Repeteixo, coordinació i col·laboració no vol dir enviar unes dades i que l’Estat decideixi què podem fer i què no. És penós que, al  final, l’Estat acabi assumint propostes que arriben de Catalunya i d’altres llocs, però tard i malament.

Nosaltres continuarem responent a la ciutadania, a les empreses, als autònoms, als comerciants i als municipis. No podem defallir!