Les Mones omplen els aparadors de les pastisseries de Gavà

El Gremi de Pastissers de Barcelona ha explicat que preveu vendre al voltant de les 700.000 mones artesanes a tot Catalunya, mentre que només a la demarcació de Barcelona se’n vendran unes 480.000. La majoria de les vendes es concentraran entre aquest cap de setmana, a comarques, i el mateix dilluns, a l’àrea metropolitana.

Els pastissers constaten que “la tradició de regalar la mona es manté entre les famílies catalanes” i, tot i un lleuger creixement que enguany situen al 2%, la venda està estabilitzada perquè “és una tradició”, ha destacat el president del Gremi de Pastissers de Barcelona, Elies Miró. Els personatges estrella d’aquest any seran els protagonistes de Patrulla Canina, Ladybug, els Trolls, les nines Gorjuss, Star Wars o el Barça.

Quant als gustos dels pastissos, com que la Pasqua és bastant tradicional, Elies Miró ha explicat que els sabors que tenen més sortida sempre són els de mantega, mantega i xocolata, gema, gema i fruita i trufa.  D’altra banda, les mones dirigides bàsicament als infants són figures elaborades a partir de xocolata blanca i amb llet que per modelar-se a semblança dels dibuixos preferits dels més petits se solen tenyir amb colorants naturals.

Pel que fa als preus, una família de quatre membres es podrà gastar entre 20 i 30 euros per una mona de Pasqua que consta d’un pastís i un ou de xocolata al damunt. Tot i això, aquells que optin per peces d’artesania, molt més elaborades, es podrien arribar a gastar 100 euros.