Mónica Borrell: “Encara hi ha molta feina a fer amb el patrimoni de Gavà”

Mónica Borrell viu avui divendres el seu darrer dia com a directora del Museu de Gavà. Qui ha estat al capdavant d’aquesta institució els darrers quatre anys abandona avui el seu càrrec per passar a dirigir a partir del proper dilluns el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. Borrell ens ha explicat que “es va convocar un concurs per aquesta plaça i vaig decidir presentar-me perquè professionalment és un canvi, és un repte, és un projecte nou, i és cert també que és un museu d’una envergadura considerable i que enceta una sèrie de projectes nous i en aquest sentit vaig pensar que en el meu cas podia ser una oportunitat professional”.

Borrell ha recordat que porta des de 1991 vinculada al Museu de Gavà i al patrimoni de la ciutat “i això pesa molt, el meu vincle és amb tot, és amb les mines, és amb el que hem aconseguit amb el refugi i amb el castell, el vincle és molt fort i sé que ho trobaré a faltar moltíssim”. El balanç de la seva trajectòria lligada al patrimoni de Gavà és molt satisfactori ja que “són molts anys en què només a nivell de patrimoni s’ha fet molta cosa, s’ha passat per exemple de no tenir arxiu a tenir actualment un administratiu i un històric, i està clar que aquesta feina no s’acaba, el patrimoni l’hem de custodiar, l’hem de conèixer millor, l’hem de seguir difonent, l’hem de fer créixer i ens hem d’adaptar als nous temps, així que aquí a Gavà hi ha feina per molts anys”.

Respecte a la nova etapa professional que se li obre a partir del proper dilluns, Borrell ja avança que “el gran repte del Museu de Tarragona és la seva reforma, sembla que està tot previst per tal que l’any vinent hi hagi obres el que vol dir que el museu no es tanca sinó que es trasllada, i aquestes obres reformaran l’edifici i la museografia”. Al voltant d’aquestes obres, Borrell destaca tanmateix “l’oportunitat d’articular nous programes i nous serveis”.