PP
Mónica Parés ha explicat els tres precs i dues preguntes que porten al Ple d'aquest mes de març

El Partit Popular (PP) de Gavà demana al govern municipal que “es delimiti clarament per on han d’anar les bicicletes i per on han d’anar els vianants a l’avinguda del Mar en el seu tram del barri de Gavà Mar”. Són paraules de Mónica Parés, portaveu dels populars gavanencs, que recorda que en aquest barri “hi ha habitualment una alta concentració de vianants i de bicicletes, especialment ara que s’ha acabat el confinament comarcal, i detectem que hi ha moltes discussions i confusions entre la gent que va caminant i els que van en bicicleta perquè no està gens clar quin és el carril bici i quin el dels vianants”.

Segons explica Parés, “abans hi havia un carril bici que va passar a estar al mig de la carretera, i l’antic carril bici es va convertir en un de vianants però, tot i que hi ha senyalitzacions, la gent no les veu i hi ha molta confusió i de vegades fins i tot discussions, així que demanem a l’Ajuntament que porti a terme les actuacions necessàries per delimitar clarament per on ha d’anar tothom, especialment ara que les terrasses, les taules i les cadires ocupen més espai al passeig de l’avinguda del Mar”.

Aquest serà un dels tres precs que els populars portaran al Ple Municipal d’aquest mes de març. Dels altres dos, encara hi ha un relatiu al mateix barri de Gavà Mar, i és que el PP també demanarà al govern municipal “que estudiï la possibilitat, juntament amb l’AMB, d’establir zones sense fum a les nostres platges”. Parés recorda que “ja ho vam demanar l’any 2016, i el govern municipal ens va contestar que hi havia una llei antitabac i que havia de ser el govern espanyol, que llavors era el nostre del PP, qui fes una modificació de la llei. Però ara ho estan fent moltes ciutats, Barcelona de fet ha dit que moltes de les seves platges seran espais sense fum aquest proper estiu, i fins i tot Gavà va fer una prova pilot fa dos anys”.

El tercer prec té relació amb la cultura, “un sector molt castigat per la pandèmia”, i és que els populars demanaran “que es presenti un calendari de totes les activitats culturals programades per la nostra ciutat, especialment aquelles on estan involucrades el teixit associatiu i cultural que tenim tan gran que tenim a Gavà”. Parés farà aquest prec ja que, segons ens diu, “no s’està potenciant del tot la cultura a la nostra ciutat”.

A banda d’aquests dos precs, el grup popular formularà dues preguntes. D’una banda, Parés vol saber “quantes infraccions s’han comés aquest any relacionades amb l’incompliment de les restriccions sanitàries, quantes sancions s’han imposat, quines d’aquestes sancions són econòmiques, i quines s’han cobrat o no”. L’altra pregunta farà relació al “pla per millorar l’enllumenat que el govern va presentar el juliol del 2019, del qual encara no s’ha fet res, i que preveia 6.600 nous punts de llum, així que preguntarem quin és el calendari d’execució d’aquest pla i en quin estat es troba actualment”.

El Ple Municipal d’aquest mes de març es celebra el dijous 25, a partir de les 18:00h, de manera telemàtica, tal i com s’està fent des de l’esclat de la pandèmia.