El Partit Popular (PP) de Gavà ha confirmat que enguany tampoc participaran en els actes oficials de la Diada Nacional de Catalunya de l’11 de setembre. La portaveu popular, Mónica Parés, ha destacat que “aquí a l’Ajuntament de Gavà aquest esdeveniment es diu Diada Nacional de Catalunya, i només per ser “nacional” el partit Popular ja no participaria perquè no considerem que Catalunya sigui una nació”.

Parés ha explicat també que “en els darrers anys, aquesta festa que hauria de ser de tots els gavanencs, de tots els catalans, s’està convertint en un acte més de reivindicació independentista, són molts els que hi participen i abandonen la seva bandera, la senyera, per l’estelada, i nosaltres en aquests actes no ens sentim còmodes perquè creiem que són actes que no representen a totes les entitats, ni a tots els veïns, ni tampoc a totes les formacions polítiques de la ciutat”.

Parés també s’ha referit a “l’acte institucional que es farà el 10 de setembre al Parlament de Catalunya”, un acte on “curiosament parlaran de llibertat els mateixos que fa uns dies parlaven d’independència en una manifestació en contra del terrorisme i en solidaritat amb les víctimes del darrer atemptat jihadista a la nostra terra, a Barcelona”. La portaveu popular sentencia que la seva formació “no entrarà en aquest lloc, nosaltres creiem que ja som lliures, creiem que ja estem en un estat democràtic, i la prova és que ells han pogut participar i escollir els seus representants en moltes eleccions des de que va ser constituïda la democràcia al nostre país”.

Parés ha volgut destacar tanmateix que la seva no participació en els actes oficials de la Diada Nacional de Catalunya “la tornem a fer també en solidaritat i amb un record pels nostres companys de partit que, a altres punts de Catalunya, pateixen cada dia en els seus cossos aquesta discriminació per ser com nosaltres, per sentir de la mateixa manera la seva catalanitat i la seva espanyolitat”.