Monsieur Croche a Gavà
La funció tindrà lloc diumenge a les 12 hores.

La companyia Príncep Totilau presentarà aquest diumenge “Monsieur Croche”, un espectacle d’actors, titelles i màscares per a infants, amb música per a piano de Claude Debussy interpretada en directe .

El grup precisa que “en aquest muntatge escenifiquem un somni imaginari, en el qual el compositor Claude Debussy i la seva dona, Emma Bardac, viatgen a una illa fantàstica. En aquest indret encantat, on habiten sirenes, ocells exòtics, insectes gegants i altres éssers màgics, el compositor trobarà la inspiració per crear noves peces musicals. A partir d’aquesta vivència, la parella tornarà al París de la Belle Époque, des d’on Debussy escamparà la seva música per tot el món i al llarg dels anys”.

Príncep Totilau planteja la recerca de la llibertat tant en els infants com en els artistes fent un paral·lelisme entre el descobriment del món que es produeix en la infantesa i la creació artística. Segons la companyia “les primeres impressions que desperta la naturalesa en un nen són d’una força extraordinària però, malauradament, al llarg de la vida es van apaivagant, convertint la infantesa en un paradís perdut. Únicament els somnis o els artistes ens mantenen lligats a aquestes impressions primigènies. És per això que hem plantejat el nostre espectacle com el somni d’un artista”.

Els somnis i l’art (com la música de Debussy) intenten posar ordre i comprendre un món de sensacions caòtic. L’espectacle no intenta donar respostes al misteri de la vida sinó que té com a objectiu estètic “subratllar el misteri de les preguntes. I, sobretot, viure aquest misteri de manera joiosa, tal com ho fa un infant que descobreix el món, o com ho feia un artista com Debussy”, expliquen.

“Monsieur Croche” compta amb la interpretació en directe de la música, i de tres actors que interpretaran el mateix Claude Debussy, la seva dona Emma Bardac i un esperit màgic, a la manera del Puck i l’Ariel shakespearians. És un espectacle visual i sense paraules, únicament acompanyats per la música de piano. El joc escènic principal és el del teatre gestual i de titelles i fem servir, també, grans projeccions de vídeo que evoquen el món dels somnis a l’estil de l’espectacle “Magic Circus” de Josef Svoboda, el video-art de Bill Viola, o les pel·lícules surrealistes de Salvador Dalí.

La funció es podrà veure diumenge a les 12 hores a l’Espai Maragall de Gavà. El preu de les entrades és de 8 euros i de 6 per al socis i sòcies de la Xarxa.