Montserrat Morera presenta Aures

L’escriptora Montserrat Morera Escarré visitarà Gavà aquest dijous, 16 de novembre, per presentar la seva novel·la “Aures”. En l’acte que tindrà lloc a la biblioteca Josep Soler Vidal a les 18.30 hores l’autora conversarà amb el professor i director teatral Fernando Mediavilla entorn a una obra on recupera personatges emblemàtics de Ravals.

“Aures” esdevé un recull d’històries connectades per uns personatges propers i plens de vida que ens ensenyen que quan finalment ens deixem anar no ho acabem fent mai del tot. Així trobarem dones, homes i altres protagonistes com un gos o una viola que sentirem com si fossin de la família, amics o coneguts.

Morera assegura que li “apassiona explicar històries” i que “aquest és el motor de la meva escriptura”, alhora, que jugant amb les paraules, busca “trobar l’aura de les coses de cada dia, allò que fa únic un instant”.

Montserrat Morera (Barcelona, 1952) és llicenciada en Filologia Hispànica, diplomada en Sociologia, i es va doctorar amb una tesi sobre la metàfora i les seves relacions amb l’aprenentatge (1994). Fruit de la seva formació té diversos textos acadèmics publicats i manté el blog Temps de metàfora, on trobem ressenyes de les obres que llegeix. En ficció cal remarcar la publicació de les novel·les Perfum d’almesc (2009) i Ravals (2022). També ha treballat la narrativa breu: Una maleta molt pesada (Premi Núvol de Relats Curts, 2017), i Escut (Premi de Narrativa Curta per Internet Tinet, 2021). Aures (Bromera, 2023) és el seu primer recull de relats en solitari, una cinquantena d’històries subtilment i delicadament connectades entre elles per uns personatges propers i plens de vida.