jordi-calatayud-040317

Aquest migdia, l’exregidor de l’Ajuntament de Gavà i integrant de la colla castellera de la ciutat, Jordi Calatayud, ha mort en un accident al local d’assaig de la colla castellera de Tarragona Els Xiquets del Serrallo. El tràgic succés s’ha produït quan els castellers treballaven les tasques de desmuntatge d’una xarxa. Una part de l’estructura metàl·lica ha caigut sobre Jordi Calatayud, i altres dues persones: el president dels Castellers de Gavà que ha estat traslladat a l’Hospital Joan XIII, i el president de la colla tarragonina, que ha resultat ferit de menor gravetat.

Al lloc dels fets hi havia més integrants de la colla castellera de Gavà. Fins allà s’han desplaçat dotacions del SEM i dels Bombers de la Generalitat. Els serveis d’emergències han explicat que a Jordi Calatayud se li han practicat maniobres de reanimació que, finalment no li han permès salvar la vida.

Només conèixer la tràgica notícia, l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, s’ha desplaçat fins a Tarragona per expressar el seu condol als Castellers de Gavà i oferir-los tot el suport que requereixin, com atenció psicològica i els recursos necessaris per facilitar-los el retorn a Gavà.

Jordi Catalayud va néixer a Cornellà de Llobregat, l’any 1964. Des de molt jove va estar vinculat a diferents associacions: Esplai Mowgli, Grup ecologista de Cornellà i el Moviment d’esplais del Baix Llobregat. Va estudiar empresarials a la Universitat de Barcelona. L’any 1988 va venir a viure a Gavà, on portava una petita empresa familiar i on va obrir un establiment comercial. A Gavà va ser president de l’AMPA del CEIP L’Eramprunyà (2007-2013) i l’any 2004 es va fer militant d’ERC. L’any 2011 va ser escollit regidor i va formar part del consistori de Gavà durant tot el mandat 2011-2015. L’any 2015 va entrar a formar part de la colla dels Castellers de Gavà, i es va integrar a la plataforma 22 solidari, que impulsava un projecte de menús socials per als més desafavorits.