ANTONIO-RODRIGUEZ-2016Antonio Rodríguez Aznar, en una entrevista a Gavà TV al 2009

Mor Antonio Rodríguez Aznar, primer alcalde democràtic de Gavà

Rodríguez va ser alcalde de Gavà des de 1979 fins el 1985. Va arribar a la alcaldia, amb només 27 anys, gràcies al Pacte de progrés signat entre PSC, PSUC, ERC i CiU

Antonio Rodríguez Aznar va ser escollit alcalde de Gavà el 19 d’abril de 1979 pel consistori sorgit de les urnes a les eleccions celebrades el 3 d’abril. Antonio Rodríguez va arribar a la alcaldia, amb només 27 anys, gràcies al Pacte de progrés signat entre PSC, PSUC, ERC i CiU, y va exercir aquest càrrec fins el 5 de gener de 1985.

 

En una entrevista concedida a Gavà Televisió l’any 2009, amb motiu de la celebració del 30 aniversari dels Ajuntaments Democràtics, Antonio Rodríguez recordava aquesta data com “un dia ple d’emoció en el que els electes no podíem entrar a l’ajuntament perquè estava ple de gent, era com la sensació de per fi ens hem carregat el darrer bastió del franquisme”. El ex-alcalde recordava també que “Gavà començava a fer el canvi de poble ciutat, pràcticament el vuitanta per cent del nucli urbà no estava asfaltat, hi ha havia grans mancances de serveis i pocs diners, però vam aprofitar aquells anys per planificar. Els plens eren molt llargs perquè tothom volia dir la seva, tothom tenia il·lusió per treballar per Gavà i això va fer que les relacions personals fossin molt bones”.

 

Antonio Rodríguez va néixer l’any 1951 a Cuevas de Almanzora, Almería, era pare de tres fills i havia treballat a la Borsa com administratiu.