Mor Joan Ródenas
Ródenas, assegut, i a la seva dreta Toni LLebaria durant el seu acte d'homentage

Aquest cap de setmana en ha deixat Joan Rodénas, l’home que va presidir el C.F. Gavà durant més de 15 anys i sota el mandat del qual, l’entitat va viure els seus episodis més brillants.

Ródenas, nascut a Caravaca de la Cruz, va ser la persona que més temps ha estat dirigint el club blaugrana i, de la mà de Toni Llebaria a la banqueta, va aconseguir els millors èxits de la història de l’entitat, amb tot un seguit d’ascensos de categoria, la consolidació del conjunt a Tercera, i després, amb l’ascens a Segona B.

Joan Ródenas va estar vinculat al club durant tota la vida, primer com a jugador al juvenil i poc després, al 1964, ingressant a la junta directiva. Va ser escollit president, per primer cop, al 1986, tot i que va plegar només un any després per motius professionals. Tot i això, va seguir treballant des de la junta

Tal i com recorda Havok al seu blog, durant el seu mandat, un dels seu objectius va ser la unificació del futbol local, amb l’assimilació de la Peña Blanc i Blava com a futbol base del club (1993) i, més tard, amb l’Atlético Gavà. Val a dir, que aquesta idea de sumar forces no va ser sempre ben vista per molts dels clubs modestos de la ciutat. Tot i això, el CF Gavà, en línies generals, va veure incrementada la seva massa social arribant a superar, en alguna ocasió, els 2000 socis.

En els darrers anys, Ródenas s’havia mantingut apartat, per raons de salut, de la primera línia del panorama futbolístic. Una de les seves darreres aparicions públiques va ser durant el sopar d’homenatge a Toni Llebaria, al 2011, amb la presència de molts exjugadors

Aquesta cap de setmana, els seguidors i clubs del grup V de Tercera Divisió han fet arribar el seu condol per aquest pèrdua. Aquest dilluns, es fa la vetlla, d’11 a 20 hores, al tanatori de Gavà i Castelldefels i aquest dimarts, a les 11.30 hores, s’oficiaran els funerals a l’església de Sant Pere.