Mor Pere Mora, gavanenc referent de l’handbol nacional
Pere Mora

Aquest dilluns, 3 d’abril, ha mort el gavanenc i referent de l’handbol a nivell nacional, Pere Mora Artal. Mora va ser entrenador del Club Handbol Gavà durant els anys 60 i 70 i va esdevenir una peça fonamental en l’època daurada de l’equip, ajudant a portar al club a la  Divisió d’Honor. Aquest èxit li va permetre fer el salt a les seleccions masculines i femenines d’handbol, a les quals va estar lligat durant tres dècades de veritable passió i devoció per la seva professió.

Durant els anys 80, de la mà de Domingo Bárcenas, va ser fisioterapeuta de la selecció espanyola, ajudant a preparar a alguns dels millors jugadors del món per competir en els escenaris més importants de l’esport. Des de llavors, es va convertir en part fonamental del cos tècnic per a tots els Equips Nacionals, en totes les categories tant masculines com femenines

La seva formació en Educació Física, les seves tècniques innovadores, la seva habilitat per a motivar als seus jugadors i la seva compromesa dedicació van ser algunes de les qualitats que el van fer tan volgut i respectat per tots aquells que el van conèixer

El Club Handbol Gavà ha expressat a través de les xarxes socials “la gran tristesa que suposa aquesta pèrdua per al món de l’handbol i per a tots aquells que el van conèixer i el van voler” assegurant que “el seu llegat viurà per sempre en els cors i les ments d’aquells que van tenir la sort de treballar amb ell i aprendre d’ell”.

La Federació Espanyola d’Handbol també ha expressat el seu condol per aquest decés del qui qualifiquen va ser “un dels grans pioners del nostre handbol”.