Mor Santiago Bonay ànima del Club Escacs Gavà
Santiago Bonay

El passat divendres, 25 de novembre, ens va deixar Santiago Bonay Toscas, soci, jugador i ex-president del Club Escacs Gavà, a l’edat de 88 anys.

Bonay va estar vinculat als escacs gavanencs des dels anys 70, quan el club es va instal·lar al Centre Cultural del carrer Sarrià i sempre va estar implicat en les diferents activitats que es feien per dinamitzar els escacs a Gavà, va ser president de l’entitat durant molts anys i va posar les bases per construir una de les millors etapes del club.

La passió d’en Santiago pels escacs era tal que va ser un jugador actiu fins poc abans de l’inici de la pandèmia. Gràcies al seu caràcter afable i la seva bonhomia, molts companys de la comunitat escaquística d’arreu del territori el recorden com “un gran jugador, i una extraordinària persona”.

Bonay a la dreta de la foto jugant amb la jovre promesa del club, Xavier Escoriza

“El trobarem molt a faltar, sobretot a la Lliga Catalana on gaudia jugant amb el seu equip i compartia els diumenges amb els seus companys”, comenta Pedro Escoriza, representant del Gavà CE i afegreix que “estem pensant a fer alguna activitat o torneig per poder homenatjar-lo com es mereix, però el millor que podem fer és posar el rellotge en marxa i fer una partida d’escacs”.