motocicletes elèctriques
Aquestes són les quatre motos elèctriques noves de la Policia Municipal

La Policia Municipal de Gavà ha presentat aquest matí les quatre noves motocicletes elèctriques que acaba d’estrenar. Es tracta de quatre BMW amb una autonomia aproximada d’entre 160 i 170 quilòmetres, depenent del tipus de conducció, i que es destinaran “a les patrulles de proximitat, que és un nou grup que hem reforçat i que tindrà molta presència, i per tant es destinaran al patrullatge de proximitat als diferents barris i a la zona comercial de Gavà”, ens ha confirmat Pere Rivas, inspector en cap del cos de seguretat gavanenc.

Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, ha passat revista aquest matí a aquestes noves adquisicions i ha destacat que “són motocicletes elèctriques, sostenibles, que donen seguretat no només als agents sinó que també tenen un perfil de protecció vers el vianant en cas de col·lisions”.

El fet de que siguin elèctriques, destaca Badia, “suposa un estalvi en la petjada ecològica i demostra que estem sent coherents en els tipus de vehicles que estem comprant, ja no només al cos de policia sinó en altres departaments municipals com per exemple manteniment o Presec”.

Badia ha posat en valor “la inversió que estem fent en seguretat a la ciutat, una inversió que s’està notant com hem vist a la darrera Junta Local de Seguretat on s’ha constatat que els delictes han baixat i les detencions han pujat”.

De fet, la batllessa ha volgut destacar en aquets sentit la recent instal·lació de 26 càmeres de videovigilància a la nostra ciutat, càmeres que permeten “veure en directe des del centre de control de la comissaria què és el que està passant a la nostra ciutat, i això ens posa al capdavant de la tecnologia de les policies locals. El nostre compromís és continuar en aquest camí: la seguretat és una prioritat per aquest govern i per aquest ajuntament”.

Rivas, de la seva banda, destaca que es tracta de motocicletes “amb una estabilitat a l’hora de conduir-la que aporta una seguretat molt gran als agents”. Són vehicles 100% endollables, que regeneren energia a partir de les frenades, i que poden arribar a una velocitat màxima equivalent a la d’un “scooter de combustió de 400 ó 500 centímetres cúbics, és a dir, uns 130 quilòmetres per hora. Per tant, són motocicletes pensades per patrullatge a molt baixa velocitat”.

L’agent Guifré Fernández, que condueix una de les quatre motocicletes, destaca que “són motos molt lleugeres i, a nivell pràctic per poder fer la mobilitat a la zona del centre de Gavà, es tracta de vehicles bastant pràctics”.