El pilot gavanenc Sergio Cruz debuta en el Campionat del món de ral·lis

Hores abans de iniciar-se la prova puntuable per aquest Campionat que transcorrerà per la Costa Daurada, Cruz ha presentat, en la plaça de Jaume Balmes el vehicle oficial amb el qual participarà

Il·lusionat i amb moltes ganes de gaudir y aprendre en el seu debut en el Campionat del mon de ral·lis s’ha mostrat Sergio Cruz avui a la plaça de Jaume Balmes. El pilot gavanenc s’ha presentat amb el vehicle, un Mitshubishi Lancer Evo X, amb què competirà en el 48 Ral·li RACC Catalunya-Costa Daurada Ral·li d’Espanya 2012, que és l’única prova del Campionat del Món de Ral·lis que es celebra en territori espanyol.

El nom de Gavà, mitjançant el logotip de la campanya institucional Vingava!, està imprés en el cotxe oficial i en les diferents peces del vestuari de l’equip. “Des de que vaig començar a còrrer ral·lis amb el Volant RACC  l’Ajuntament sempre ha estat al meu costat. Quan vaig guanyar la possibilitat de debutar en el Campionat del món vaig parlar amb les autoritats i es van implicar. A mi em fa molta il·usió poder portar el nom de Gavà en aquest ral·li”.

L’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera  ha rebut a Sergio Cruz i el seu copilot, Dani Cué, s’ha  interessat pel vehicle i per com serà la cursa, pero també ha tingut l’oportunitat de comprovar com era per dins el cotxe. Balsera va desitjar-li molta sort a ell i al seu copilot. “Sempre intentem fomentar l’esport, col·laborar amb les persones que como Sergio tenen aquesta empenta, al que desitgem molta sort en aquest ral·li. A més en aquesta prova Sergio porta el nom de la ciutat, porta el Vingavà! que en aquest cas en un clam d’ànim. A veure si pot obtenir un bon resultat”

La cerimonia de sortida del 48 Ral·li RACC Catalunya-Costa Daurada Ral·li d’Espanya 2012 tindrà lloc aquesta tarda a partir de les 19.30 hores en la plaça de la catedral de Barcelona però el cos central s’ubicarà a Salou on finalitzarà el ral·li diumenge, 11 de novembre. El passeig Marítim de Saliu acollirà un parc tancat pel desenvolupament de la cursa i Port Aventura el Service. Aquest Ral·li és l’únic del campionat que és mixt i es disputa sobre asfalt i sobre terra.

Sergio Cruz ha asegurat que afronta el seu debut en el Campionat del món “amb molta il·lusió. Estem aquí gràcies a una selecció de pilots que es va fer a Madrid anomenada Obtetivo Montecarlo. Eren 213 i els dos primers teníen l’oportunitat de participar en una prova del Campionat”. El pilot gavanenc és realista respecte a les seves possibilitats, “si quedés a meitat de taula, o entre els cinc millors espanyols, penso que seria un bon resultat”.

En aquesta prova participen 74 pilots de més de 30 països, 15 d’ells són espanyols. El un recorregut aproximat és de 1.500 quilòmetres i les dades que presenta donen una idea molt aproximada de l’escala d’aquesta prova: hi participen 3.000 col·laboradors, incloent forces de l’ordre: l’organització disposa de 130 vehicles, amb Seat com a vehicle oficial, i també de dos avions i vuit helicòpters als que s’afegeixen aproximadament altres 40 helicòpters gestionats; i també es mobilitzaran uns 19 vehicles de bombers, 26 ambulàncies, 37 grues i 300 emissores de ràdio, entre d’altres mitjans