Mulla't 2019 a Gavà
L’il·lustrador català Ignasi Blanch és l’autor del disseny

Com cada any en aquest tram inicial del mes de juliol, arriba un refrescant esdeveniment solidari. Es tracta del ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple‘, una festa que ha donat a conèixer aquesta malaltia degenerativa i crònica del sistema nerviós. L’objectiu és que durant un dia tothom pugui mostrar la seva solidaritat cap a les 11.000 persones que pateixen esclerosi múltiple a Catalunya mullant-se en les prop de 600 piscines que participen a la campanya, arreu del país. A Gavà es podrà fer, durant tot el matí, a la piscina de la zona esportiva Diagonal.

Cada any, el Mulla’t centra els seus esforços en donar visibilitat a una problemàtica en particular relacionada amb l’esclerosi múltiple. Aquest any 2019, l’esdeveniment té l’objectiu donar a conèixer els símptomes invisibles de la malaltia que afecten la qualitat de vida, com la fatiga, el dolor, la  tristesa o els problemes sexuals. I és que les persones amb esclerosi múltiple veuen com sovint les persones no coneixen la seva malaltia i reaccionen amb incredulitat atès els símptomes invisibles. Des de la Fundació Esclerosi Múltiple, es creu que “donar a conèixer la malaltia és fonamental per aconseguir la comprensió social i la solidaritat envers l’esclerosi múltiple”.

L’il·lustrador català Ignasi Blanch és l’autor del disseny del ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple‘ d’aquest any. Ignasi Blanch ha creat tot un seguit de personatges, nedadors, nens, nois i noies que donaran vida al Mulla’t 2019 i que representen la societat que es mulla per l’esclerosi múltiple.

Ignasi Blanch és l’únic representant de Catalunya i de l’estat espanyol en el projecte internacional East Side Gallery sobre el Mur de Berlín. Des de l’any 2005 coordina el projecte “Humanitzem hospitals” per a, conjuntament amb els seus alumnes d’il·lustració, aplicar en directe dibuixos de gran format als espais de pediatria de diversos hospitals. Aquesta és una proposta per facilitar als més petits l’estada als centres mèdics i ajudar-los en una etapa complicada.

El disseny del Mulla’t 2019 coincideix també amb la sortida del llibre solidari Liv on creat conjuntament per Ignasi Blanch i la cantant Olivia Newton-John a benefici de la recerca del càncer.