Es presenta la Xarxa de Municipis per la Igualtat

La xarxa vol ser un instrument d’unió del municipalisme català per reivindicar un finançament just i un model competencial adequat

Dotze ajuntaments catalans s’agrupen per treballar en xarxa les polítiques econòmiques i socials que prioritzen la igualtat d’oportunitats i el respecte del medi ambient, i situar-les en el centre de l’agenda de les administracions.

 

La Xarxa de Municipis per la Igualtat, coordinada per Viladecans, es va presentar dimecres 4 de maig al Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Barcelona. Del grup impulsor, també en formen part els ajuntaments de l’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Tarragona, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà de Llobregat, Granollers, Pineda de Mar, Castellar del Vallès, Palafrugell, Gelida i Esplugues de Llobregat. D’altres com és el cas de Gavà també han mostrat el seu interès per formar-hi part.

 

La xarxa vol ser un instrument d’unió del municipalisme català per reivindicar un finançament just i un model competencial adequat per als ajuntaments que, durant els pitjors anys de la crisi, han assumit competències socials que no els corresponien per garantir la igualtat d’oportunitats.

 

Els alcaldes van lamentar durant l’acte que la situació que ha fet vessar la paciència ha estat “l’actitud del Govern central i la Generalitat de Catalunya de no proporcionar els recursos imprescindibles per a la prestació de serveis bàsics per part dels ajuntaments, tot i els esforços que s’han fet, traslladant-los les seves dificultats financeres i, a sobre, han impulsat lleis per afeblir el paper dels ajuntaments en un intent de convertir-los en administracions de segona”.