Ester Sabadell
Ester Sabadell, fent el que més li agrada fer

La muntanyenca Ester Sabadell presentarà a Gavà el proper 18 de setembre el seu llibre “Línies de somnis”, editat per Tushita Edicions. El llibre és un recull d’articles seus previs publicats a la revista Vèrtex, tot i que amb il·lustracions inèdites de Lisi Roig.

Sabadell vol remarcar, però, que no es tracta d’un simple “cortaypega”, sinó que “jo volia que la forma de classificar els articles fos original, no cronològica amb un article darrere de l’altre sense cap més sentit”. Finalment, el format que va tirar endavant va ser el de “classificar els articles per sensacions, per exemple, posar en un bloc els textos en els que em faig preguntes, en un altre els que parlo de coses negatives de la muntanya, en altre els més espirituals, i així fins completar el recull”.

Una altra peculiaritat va ser la de “lligar els articles no només a emocions, sinó també a colors, i d’aquesta manera cada sensació està associada a un dels cinc colors de la bandera tibetana, i per tant cada bloc té el seu propi color. Vaig intentar també que més o menys hagués la mateixa quantitat d’articles a cada sensació”.

El llibre va néixer de l’encàrrec directe de l’editor de Tushita, Enric Soler, que va proposar a Sabadell fer aquest recull d’articles perquè els llegia i li agradaven. La muntanyenca li va dir que “no té cap sentit copiar en un llibre uns articles que la gent ja s’ha llegit sense aportar cap valor afegit”. Llavors va pensar en com podia fer-s’ho per incloure aquest valor afegit, i va ser quan se li van acudir dues idees. Una, la d’agrupar els textos per sentiments. I l’altra, la de “donar-li color als articles amb les il·lustracions d’una amiga meva, la Lisi Roig, que m’agrada molt com dibuixa i que de fet també és escaladora, la connexió amb ella va ser molt fàcil”.

Sabadell està molt agraïda a Soler i reconeix que “li vaig complicar molt la vida perquè el més fàcil per un editor és enganxar i pegar, però la meva idea implicava més feina per ell, més treball en general, i fer servir colors també encaria el llibre. Tot i això, crec que precisament és la gràcia del llibre i és el que jo puc aportar com a escriptora, i en realitat ens vam entendre també a la primera, ho vaig tenir molt fàcil amb ell”.

El títol del llibre, de fet, va ser un suggeriment del propi Soler que “volia jugar amb les línies de somni d’escriptura, ja que escric línies que són emocions i idees i il·lusions, però també amb les línies que t’imagines quan estàs escalant una paret i veus les línies per mirar com pujar-les, llavors d’aquesta manera amb el títol juguem amb l’escalada i amb les lletres”.

Sabadell presentarà el seu llibre “Línies de somnis” el proper divendres, 18 de setembre a la Biblioteca Josep Soler Vidal. La presentació es farà sota les mesures de seguretat vigents en aquell moment i, tot i que l’activitat és oberta i gratuïta, cal inscriure’s en una llista que es tancarà quan l’aforament estigui complet.