Els i les joves de la comissió LGTBI+ pintant el mural
Els i les joves de la comissió LGTBI+ pintant el mural

El dia 28 de juny es commemora el Dia de l’Orgull LGTBI i al voltant d’aquesta efemèride l’Ajuntament de Gavà i la Comissió Jove LGTBI han preparat un programa d’activitats que es va iniciar fa uns dies i finalitzarà el 3 de juliol.

Una d’aquestes activitats ha estat la confecció d’un mural reivindicatiu als Murs Lliures del Parc del Mil·lenni. Durant tot el dia d’ahir un grup de joves de la comissió LGTBI de l’Espai Jove La Casa gran van expressar a través de la pintura un missatge de reivindicació i tolerància. Així explicava Patricia Gorgas, una de les portaveus de la Comissió, el que van voler simbolitzar amb aquest mural: “Els colors de la bandera LGTBI són el principal element, són el vermell, taronja, groc, verd, blau i lila i tots tenen un significat com és la naturalesa, la llibertat, l’amor etc. Un altra element és la bandera Trans amb un punt negre perquè volíem donar-li més veu a aquest col·lectiu sobre el que s’està abocant un odi que no es mereixen i molta invisibilitat. Volíem donar-li molt de suport”.

La portaveu de la Comissió també va explicar que en la confecció del mural van participar gent d’altres municipis que consideren Gavà “una ciutat amigable amb el col·lectiu”.

L’alcaldessa. Raquel Sánchez, va compartir amb aquest jovent una estona mentre donaven les darreres pinzellades al mural. Va reiterar el seu compromís “amb la lluita per la igualtat real i efectiva amb les persones amb diversitat sexual” i va remarcar “l’existència d’espais públics com els murs lliures per poder fer l’exercici d’explicar la importància de construir una ciutat rica en valors i que respecta la diversitat”.

Raquel Sánchez va destacar el compromís de la gent jove i que hagin ser ells els que van definir i pintar el mural. “Nosaltres ens sumen a la defensa i reivindicació d’aquests col·lectius que de mica en mica van superant els límits, les barreres, els perjudicis, però encara queda molta feina per fer”, va dir.

Finalment va assegurar que “des de les institucions hem d’aprofitar efemèrides com aquestes per portar també als racons de la nostra ciutat la seva reivindicació i la seva visibilització”.