Música coral i dansa amb La Igualtat

La Coral La Igualtat de Gavà ha celebrat aquest diumenge a la tarda el concert “Música en Moviment”, un espectacle on va sonar música pop, bandes sonores de pel·lícules i Nadales amb la col·laboració de ballarins i ballarines de l’Aula de Dansa que ha servit per commemorar els seus 125 anys d’història. Val a dir, que el recital, que va comptar també amb l’acompanyament instrumental de l’orquestra Camerata de Gràcia i dels cors de la Vall i ArsNova Lloret, s’hauria d’haver fet l’any passat, que era quan en realitat es complia l’efemèride, però la crisi sanitària va obligar el seu ajornament.

Al hall de l’Espai Maragall també hi havia una muntada una exposició amb fotos d’homenatge a l’entitat.

Gemma Badia acompanyada d’Ester Zamorano van acudir a l’acte.

La història del grup comença al 1895 quan un grup d’amics i seguidors de l’ideari de Josep Anselm Clavé va inscriure la coral i es va crear una mutualitat de socors, que va funcionar del 1910 fins a l’esclat de la Guerra Civil per tal d’ajudar als membres que es trobessin en situació precària per malaltia o per accident .

Durant els anys de guerra van interrompre l’activitat i la van reprendre al 1941, tot i que no es van constituir legalment fins el 1955. Al 1997 es van registrar els nous estatuts i al 2000 es va crear una secció femenina. Cinc anys després es van fusionar els dos grups conformant l’actual grup de veus mixtes. Des del 2005 el director n’es el mestre Joan Cases i el seu repertori abasta peces musicals clàssiques, populars i contemporànies.

En el decurs del temps el grup a actuat per tota Europa.