Musicoral
El Casal Municipal de Cultura American Lake acull el Musicoral 2022

El Musicoral 2022 arriba a Gavà. Serà el proper diumenge 20 de març al Casal Municipal de Cultura American Lake, i en aquesta ocasió intervindran quatre corals: la Coral Àuria de Cornellà de Llobregat, la Coral Heura de l’Hospitalet de Llobregat, la Coral Sant Esteve de Sant Esteve de Sesrovires, i l’Agrupament Coral La Lira de Viladecans.

El Musicoral arriba a la seva 36ª edició i és una sèrie de concerts organitzats anualment per les demarcacions comarcals de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC). La demarcació del Baix Llobregat, per exemple, enguany ha programat diversos concerts des del 20 de febrer i fins el 3 d’abril a poblacions com ara Sant Feliu de Llobregat, Torrelles de Llobregat o Sant Just Desvern, entre altres, i Gavà és només una de les ciutats d’aquesta sèrie.

A cada ciutat hi ha una coral amfitriona, que en el cas de Gavà serà la Coral La Igualtat. La seva presidenta, Francesca Martorell, ens ha explicat que “cada coral disposa d’uns 20 minuts aproximadament, i sempre es demana el repertori per tal que les corals no coincideixin en les seves peces”. Per exemple, les quatre corals que venen a Gavà “tenen un repertori molt variat, i no es centren únicament en peces clàssiques, així que, a tall d’exemple, se sentiran peces d’Alan Parsons o del recentment traspassat Jaume Sisa, o de Queen”.

El lloc on es farà aquest concert és, segons Martorell, “acceptable, està una mica retirat i l’aforament és una mica petit, però l’acústica del recinte no està malament. Pel cant és important que hi hagi una mica de reverberació, que no sigui una acústica molt seca, però els tècnics de so són meravellosos i aquests problemes els solucionen sempre”.

Segons Martorell, “el millor lloc de Gavà per fer concerts corals és l’Espai Maragall, i en contra del que pugui semblar pel tipus de música, un lloc com l’església de Sant Pere no seria un lloc molt adient si parlem tècnicament perquè reverbera moltíssim”.

El Musicoral 2022 de Gavà tindrà lloc el diumenge 20 de març a partir de les 18:00 hores al Casal Municipal de Cultura American Lake. L’entrada és totalment gratuïta.