My Fair Lady a Espai Maragall

L’Espai Maragall acull, aquest divendres, la projecció de “My Fair Lady”, la versió cinematogràfica dirigida per George Cukor al 1964 del mite de Pigmalió, inspirada en l’obra teatral homònima de l’escriptor irlandès G.B. Shaw (1856-1950).

La cinta s’ambienta en una plujosa nit de 1912, a Londres, quan l’excèntric i snob lingüista Henry Higgins (Rex Harrison), sortint del’òpera, coneix a Eliza Doolittle (Andrey Hepburn), una vulgar i ordinària venedora de violetes. El llenguatge poc refinat de la florista desperta tant el seu interès que fa una arriscada aposta amb el seu amic el coronel Pickering: es compromet a ensenyar-li a parlar correctament l’anglès i a fer-la passar per una dama de l’alta societat en un termini de sis mesos.

“My Fair Lady” va guanyar Òscars: entre ells, a la millor pel·lícula, al millor actor i al millor director.

Com a curiositat, cal recordar que tant Rex Harrison com Audrey Hepburn no eren, en principi, els candidats de Cukor per a la parella protagonista, sinó Cary Grant i Julie Andrews. El primer va rebutjar el paper i Harrison –que ja havia protagonitzat el musical a Broadway– es va fer amb ell. Quant a Julie Andrews –la seva companya en l’obra musical–, el productor, Jack Warner, va creure que era millor que el seu paper el fes una actriu amb més magnetisme, ja que aleshores Andrews era una desconeguda al cinema i, al seu entendre, no asseguraria la recaptació necessària a taquilla. Després de plantejar-se diversos noms –el d’Elizabeth Taylor entre ells– finalment Audrey Hepburn va ser la triada.

El preu de l’entrada per veure la pel·lícula és de 4,5 € i de 4 € per als socis del Cine Club de Gavà. La projecció començarà a les 22 hores i l’adquisició d’entrades es pot fer efectiva a partir de les 21 hores.