Nadales en suport als presos
La cantada es va fer a la plaça de la Pagesia.

L’ANC i Òmnium Cultural van organitzar, dissabte al migdia, a la plaça de la Pagesia de Gavà una cantada de Nadales amb l’objectiu, segons van explicar de “donar tot el suport als presos polítics, exiliats i represaliats, de manera injusta i dura, per l’estat espanyol”. Abans de l’inici del recital es va fer la lectura d’un breu manifest o es va denunciar “la persecució que pateixen aquestes persones per donar compliment de manera honesta al mandat democràtic de l’1 d’Octubre”.

El text subratllava que la vaga de fam portada a terme els ha “esperonat a recuperar la presència als carrers de Gavà” i amb aquest “modest acte” volen “reprendre la denúncia pública de la persecució que pateixen i, en conseqüència, també patim tots nosaltres”.

Des de L’ANC de Gavà, Helena Pérez ha recordat que “l’any passat ja vam celebrar aquest acte simbòlic” i es mostra convençuda que la vaga de fam que s’ha fet “no ha estat en va, ja que ha contribuït a internacionalitzar la causa i agilitzar la situació”.

El grup, dirigit Esteve Carbonell, va interpretar, entre d’altres, “El dimoni escuat”, El noi de la mare” i El Rabadà”. Durant l’acte, també es van vendre barrets del Pare Noel i i bufandes de color groc per recollir fons per a la caixa de resistència.