Nahiel Domenech, el Billy Elliot gavanenc
Nahiel Domenech, el Billy Elliot gavanenc

Nahiel Domenech, un nen gavanenc d’11 anys, s’ha classificat per la final de la Dance World Cup que es celebrarà el proper mes de juny a Sitges. El jove ballarí va aconseguir la classificació el passat cap de setmana en el campionat estatal d’Espanya que es va celebrar a Burgos. Nahiel va quedar el primer en la categoria d’infants solo hip hop amb la peça “Funky Fresh” i, a banda d’això, va aconseguir els 65 punts que es necessitaven com a mínim per a passar a la gran final de Sitges.

Nahiel ens ha explicat que va assajar la peça durant quatre mesos “tant amb el professor Kanga Valls a l’Escola Musique Dansa, a Sant Adrià del Besós, com després a casa”.

L’afició a la dansa del Nahiel li ve de família ja que “primer m’ho passava molt bé perquè les meves cosines ballaven, així que em va agradar i vaig començar a ballar a casa i després ja vaig començar a anar a escoles”. Aquest, però, no és el primer concurs en el qual pot exhibir les seves aptituds ja que va prendre part al programa Got Talent España amb el grup de ball No Limits.

La final de la Dance World Cup es celebra cada any en un lloc del món diferent, i enguany li ha tocat el torn a la ciutat de Sitges que acollirà aquest esdeveniment entre el divendres 22 i el diumenge 30 de juny. Nahiel assegura que “serà molt difícil guanyar, però jo aniré a passar-m’ho bé així que si guany doncs guai, i si no guanyo doncs no passa res”

El concurs tindrà lloc principalment a l’escenari principal de l’Auditori de l’Hotel Melià, tot i que algunes participacions tindran lloc a l’escenari addicional que s’instal·larà a la platja que hi ha tot just al costat de l’hotel. L’actuació de Nahiel, precisament, està programada en aquest escenari de la platja pel dimarts 26 de juny per darreres hores de la tarda o principi de la nit, tot i que de moment l’organització adverteix que aquest és un horari provisional i que encara podria canviar.