Natalia Galindo
Natalia Galindo, or en el campionat internacional de Bikini Fitness

La gavanenca Natalia Galindo ha aconseguit la medalla or en les proves del campionat internacional Diamond Cup de Bikini Fitness celebrat recentment a Malta. Galindo va començar a competir l’any 2020 després de molts anys entrenant. Ja en el seu debut va quedar campiona d’Espanya de Bikini Fitness, i aquest 2021 el seu preparador físic, Yamil Calvo García, li va proposar estrenar-se en una competició internacional. Això és el que va passar precisament a Malta, a on Natalia anava “sense moltes expectatives, tot i que ho havia donat tot en els entrenaments, així que guanyar en la meva categoria de fins a 164 centímetres va ser una sorpresa, i a més em vaig quedar a dos punts de guanyar l’absolut”.

Bikini Fitness és una de les modalitats que s’integren dintre de les competicions de Body Building i Fitness. Cada modalitat requereix de diferents cànons, i en concret en aquesta “es busquen línies més suaus, es busquen dones fibrades però en realitat el que es vol és aconseguir una combinació de bellesa, feminitat i musculació, no es busquen dones tan fortes i musculades com en el culturisme”.

Les participants en Bikini Fitness surten a l’escenari en grups i tenen quatre posicions reglamentàries obligatòries: de front, d’esquena, i els dos perfils. Després, les que arriben a la ronda final, poden realitzar un passi individual on cada finalista surt sola a l’escenari i pot fer la posició que consideri que li és més favorable. Els jutges “valoren la seguretat que mostres a l’escenari, però també en cada posició valoren determinants aspectes. Per exemple, alguns jutges busquen que en la posició frontal es marquin bé les espatlles i que no es marquin costelles, aperò lguns jutges volen que es marqui la cama i altres no, així que al final és un esport molt subjectiu”.

Natalia Galindo
Natalia amb el seu preparador, Yamil

Galindo es declara “una entusiasta de l’esport, tota la meva vida des de petita ha estat lligada a l’esport, i de fet vaig estudiar la carrera d’INEF, tot ho tinc vinculat a l’esport”. Quan va començar a entrenar ho va fer “amb la preparadora Juani Martínez, que també va ser campiona del món de Body Fitness. Amb ella vaig estar un any amb una rutina d’alimentació i entrenaments, però no dedicada a competir, llavors mai havia pensat en competir”.

Després d’un any entrenant “vaig veure que el meu cos va canviar totalment i vaig descobrir que això m’agrada molt, de fet en el gimnàs desconnecto i m’ajuda a evadir-me dels problemes diaris, així que al final vaig decidir fer un salt i competir”. Per assolir aquest objectiu va ser necessari canviar de preparador, això va ser el gener de 2020. I de moment, les coses no li van gaire malament. Ara, seguint la seva projecció internacional, la propera parada de Natalia serà a Sevilla, entre els dies 17 i 19 de setembre, on participarà a l’Arnold Classic Europe. Molta sort, Natalia!