Jordi Tort, portavoz del grupo municipal del PSC
Jordi Tort, portavoz del grupo municipal del PSC

De nou, el 8 de març commemorarem el Dia internacional dels Drets de les Dones. Hem de continuar denunciant les discriminacions estructurals que pateixen les dones només pel fet de ser dones.

El lema de Nacions Unides per a aquest dia és “Per un futur igualitari al món de la covid-19”, perquè justament aquesta pandèmia ha posat en relleu com les crisis afecten més a dones i homes no només des de l’àmbit de la salut, sinó també en l’àmbit del treball i social, i tot visualitzant la fonamental contribució de les dones en sectors precaris, però essencials, com són el de cures o neteges.

És necessari reivindicar la política com l’eina vital per transformar la realitat i assolir una societat de ciutadanes i ciutadans lliures, que neixin i creixin en igualtat d’oportunitats, en plena fraternitat i respecte. Això només serà possible amb governs feministes. Una societat que aspira a ser realment democràtica i socialment justa no es pot permetre que la meitat de la població, les dones, siguin discriminades en cap àmbit. I de cap manera, cap, podem permetre que una sola dona pateixi violència masclista.

Les dones necessiten governs feministes. Governs que prioritzin acabar amb la violència masclista, que treballin realment per a la conciliació, la corresponsabilitat i els nous models de masculinitat. Des del PSC reivindiquem que el masclisme és incompatible amb la democràcia, la llibertat i la igualtat reals. Sempre hem prioritzat les polítiques feministes per sobre de banderes, per sobre de guerres nacionalistes. I reivindiquem amb orgull que les dones només han avançat en drets amb governs socialistes, a l’Estat, als Ajuntaments, i ho tornarem a fer a la Generalitat.

Les dones necessiten governs feministes que prioritzin la defensa dels seus drets. Perquè sense drets no hi ha igualtat. Perquè sense igualtat no hi ha llibertat.