Neus Ciruelos
Neus Ciruelos, del Club Gavà Triatló, campiona de Catalunya de duatló

La gavanenca Neus Ciruelos s’ha proclamat campiona de Catalunya de duatló en categoria cadet. La integrant del Club Gavà Triatló va aconseguir la primera posició en el campionat català que es va disputar el passat cap de setmana a Pineda de Mar. L’entitat gavanenca, a més, encara va aconseguir més posicions importants en aquesta competició: Ariadna Fernández va aconseguir la quarta posició i Laia Ferrer la sexta, les dues en categoria cadet també, mentre que Pau Gombau va quedar tercer en categoria juvenil. En aquest campionat en concret es van córrer dos quilòmetres, després es van fer set en bicicleta, i finalment es va córrer un quilòmetre més.

Emma de la Fuente, presidenta del Club Gavà triatló, assegura que en el club estan “molt contents perquè aquests triomfs són també una motivació per la resta de companys, ja que en realitat aquests podis s’aconsegueixen amb l’esforç de tots els integrants del club, sense l’ajuda que es presten entre els membres del club en els entrenaments no es podrien fer aquests podis”.

És, doncs, un esforç col·lectiu que encara té més valor en els tempos actuals en els que “molta gent entrena pel seu compte i després s’apunta a competir, i hi ha fins i tot aquest boom dels entrenadors personals. La veritat és que després de la pandèmia molta gent va deixar d’entrenar en grup i costa fer pinya”.

També cal tenir en compte, a l’hora de valorar aquests podis adequadament, que entrenar en aquesta disciplina esportiva és força complicat: “Costa molt entrenar perquè són tres modalitats molt exigents i moltes vegades podem entrenar juntes la natació i la cursa, però les tres modalitats a l’hora és més difícil i, al final, les tres modalitats juntes només les veus el dia de la competició”. La part aquàtica, d’altra banda, té les seves peculiaritats ja que “tot i que les competicions són en aigües obertes, els entrenaments els solem fer al llarg de l’any en piscina, així que a l’estiu sí que intentem anar a platja i combinar les tres disciplines”.

Aquests entrenaments on poden practicar les tres modalitats del triatló són molt importants perquè permeten als esportistes assajar una part crítica d’aquest esport com és la sortida de l’aigua per agafar la bici o començar a córrer: “Fer la transició de l’aigua a la bici i a córrer és complicada, has de deixar el capell i les ulleres i has de posar-te les sabatilles, agafar la bicicleta i posar-te el dorsal. S’han perdut campionats només en aquestes transicions”.

El proper repte del club serà a finals de març a Alcobendas, a on es disputarà el Campionat d’Espanya de Duatló. És un campionat “on tenim moltes expectatives dipositades sobretot en Neus, Ariadna i Laia, ja que esperem que quedin en molt bona posició”.