L’Agrupació de Restauradors de Gavà (ARG) ha posat en marxa aquest estiu una campanya anomenada Nits Foodie que, segons ens ha explicat el president de l’entitat, Josep Maria Lluch, neix amb la intenció de “posar en valor la restauració de la ciutat i que vagi més enllà dels límits de Gavà o estendre-la inicialment, en una primera fase, a la comarca del Baix Llobregat”.
Segons Lluch, a Gavà “tenim restauradors bons, gent nova que té ganes de fer moltes coses, i volem que la gent conegui què es fa aquí i com es fa”. La idea seria que “la gent de Gavà no vagi a buscar coses a fora de Gavà i, al mateix temps, que gent de l’entorn vingui aquí”.
Per acompanyar aquesta acció “evidentment hi ha una campanya de comunicació, d’una banda, i de l’altra es demana als restauradors propostes de valors, al mateix temps que s’ofereixen incentius com ara aparcament gratuït o retorn a casa en taxi, és a dir, complements de l’oferta gastronòmica, que ja de per si és bona, per tal que la gent es quedi en els nostres restaurants i no es vagi a altres poblacions”.
Quan Lluch fa referència a “propostes de valors” es refereix a que “en els plats demanem uns mínims, i de fet tenim un comitè tècnic dins del gremi que parla amb la gent i els assessora, i amb això volem que la restauració local doni un pas més enllà i es conegui a fora dels límits de la ciutat”.
Nits Foodie és una campanya que es va plantejar inicialment de manera distinta i per començar molt abans, però la pandèmia ho va canviar tot: “La idea d’aquesta campanya, que havia de començar al juliol, era més complexa, havia d’estar acompanyada de música en directe i altres actuacions com ara de màgia, la idea era facilitar, més enllà dels valors gastronòmics, una part d’espectacle i esbarjo. Però ens vam trobar, juntament amb l’Ajuntament, amb el problema de com gestionar tot això en espais exteriors i interiors, vam revisar tota la normativa municipal, vam analitzar amb detall quins són els límits que ens marca la norma per veure fins on podem abastar, i finalment es va decidir llençar ara una petita píndola del que havia de ser la campanya amb un petit grup d’associats que sí que podien muntar en els seus espais alguna petita cosa”.
Així doncs, això és només un avançament d’una campanya que “estendrem inicialment fins a finals d’aquest any 2021, però si podem enquadrar bé els continguts , sincronitzar-los i fer-los compatibles amb la resta d’activitats que fem la resta de l’any, ens agradaria que aquesta fos una campanya permanent tot l’any. Potser cada trimestre amb un leit motiv diferent, però sempre permanent”.