El Consell Comarcal del Baix Llobregat i el Consell de les Dones davant el confinament obligatori per l’estat d’alarma pel coronavirus recorda a les dones víctimes de violència masclista i els seus fills i filles que han de conviure amb el seu agressor que “No esteu soles”.

Des de l’entitat supramunicipal informen que els “serveis d’atenció especialitzada s’estan reconfigurant donada la present situació d’excepcionalitat” i es fa un recopilatori dels telèfons d’interès on adreçar-se per rebre ajuda així com de les accions que han posat en marxa els governs espanyols i autonòmics.

Així les dones víctimes de violència masclista poden trucar al telèfon d’emergències 112 i també al 900 900 120 el telèfon gratuït durant les 24 hores contra la violència masclista. A més està el servei de referencia de la comissaria de Mossos d’Esquadra de Gavà ubicada a l’avinguda d’Eramprunyà 48-50, telèfon 93 554 19 19.

A Gavà també es pot comptar amb el Servei d’informació i atenció a les dones (SIAD) que està operatiu a través del correu electrònic (siadgava@gava.cat i igualtat@gava.cat) i a les seves xarxes socials (Facebook: siadgava; Twuiter: Siad Gavà i IG. gavaesdona).

Una de les primeres mesures que es van posar en marxa per donar suport a les dones va ser la guia d’actuació que del Ministerio de Igualdad que inclou un servei de whatsapp per a suport emocional immediat: 682916136/ 682508507. També la Diputació de Barcelona i la Generalitat han llançat campanyes de protecció.