Albert Massana, portaveu del grup municipal d'ERC
Albert Massana, portaveu del grup municipal d'ERC

A Gavà es perpetren atacs feixistes amb total impunitat. És una qüestió que s’arrossega des de fa anys, sense resoldre. L’extrema dreta, que ara se sent políticament reforçada per les estructures de l’Estat, ha tornat a sortir del clavegueram i ha protagonitzat accions violentes al nostre poble: atacs amb foc a seus socials de col·lectius, pintades amenaçadores, pallisses a joves, llançament de pedres i amenaces de mort.

Cal aturar-ho. Estem davant d’una autèntica exaltació feixista. La famosa “transició modèlica” del 1978 en realitat havia ocultat sota pell d’ovella els comportaments feixistes de sempre. Ara, amb el suport de l’Estat (per activa o per passiva) s’han tret les màscares i actuen amb total impunitat. I quan parlem d’Estat ens referim a l’aparell polític, policial i judicial, tot ell, conjurat per mirar cap a una altra banda mentre el feixisme ressorgeix. És tolerable que un agressor feixista, condemnat dues vegades, una a quatre anys per l’atac a Blanquerna i una a un any per amenaces i delicte d’odi, encara campi lliure pels carrers? És tolerable que l’agressor al periodista Jordi Borràs estigui lliure i sigui el periodista qui s’hagi de defensar judicialment? És tolerable que el grup feixista de Gavà que esvalota els partits de futbol, que llença foc a seus socials, que apallissa joves campi lliure per la ciutat?

Que ho tinguin clar: aquests atacs no ens atemoreixen, ans al contrari, ens refermen en les nostres conviccions. I seguirem exigint que l’Estat d’una vegada per totes faci complir la llei i engarjoli aquests terroristes que l’únic que pretenen és acovardir la ciutadania.

Seguirem defensant els drets civils i exigint la llibertat de totes les persones preses per raons polítiques i pel retorn de les que són a l’exili.

Contra el feixisme, ni un pas enrere