Noelia Terrón presenta De espaldas al mar
La gavanenca Noelia Terrón publica “De espaldas al mar”

La gavanenca Noelia Terrón acaba de publicar la seva primera novel·la, “De espaldas al mar”. Terrón, tot i aquest debut, no és precisament una nouvinguda al món de l’escriptura ja que “ja escrivia relats curts i contes quan era adolescent, i és el que he fet sempre fins que un dia vaig decidir donar el salt i atrevir-me a escriure una novel·la”, segons ens ha explicat ella mateixa.

El relat curt i la novel·la “són dues coses diferents però no molt. En el relat curt tens una idea molt concreta que has de plasmar en poc espai, mentre que en una novel·la has de fonamentar i complementar aquesta idea amb altres idees o personatges i donar-li continuïtat a tot plegat”. Terrón admet que els dos gèneres “són complicats per a mi ja que al final en tots dos has de buscar l’essència de cada idea, saber arribar on vols arribar, i saber posar el punt i final”.

El procés d’escriptura ha estat molt interessant ja que “potser jo tenia una idea prèvia de què volia explicar i com volia fer-ho i després els personatges són els que han començat a manar i he estat jo la que he hagut d’acomodar-me a ells i a com es sentien”.

Terrón va començar a escriure “De espaldas al mar” l’any 2013, així que ha estat un part realment molt llarg: “Com que l’escriptura és per a mi un hobby, de vegades tenia per exemple mesos on podia escriure molt intensivament i d’altres on ni la tocava. A més, en el procés he anat intercalant l’escriptura de la novel·la amb la d’altres relats breus, i finalment vaig acabar-la l’any 2019 i, tot i haver trigat tant en escriure-la, m’ho he passat molt bé”.

Ara que la novel·la està publicada, Terrón creu que “tant de bo la novel·la tingui èxit però no la vaig escriure per això ni per fer-me rica, la vaig escriure per pur plaer igual que altres persones fan esport o pinten o fan fotografies. Si la llegeix molta gent i agrada podria ser alguna cosa important en la meva vida però, tot i que tant de bo pogués viure de l’escriptura, tinc el cap en el seu lloc i no tinc cap pretensió. M’ho prenc com una experiència nova i agradable”.

La idea de Terrón és presentar la novel·la en algun moment tot i que la pandèmia l’ha enxampat de ple i de moment no hi ha res previst. “De espaldas al mar” es pot trobar a Amazon des del passat 25 de desembre i “també estarà a la venda a la Llibreria Pelegrín de Gavà”.

Podeu escoltar l’entrevista sencera a Ràdio Gavà