JOAN-MARTINEZ-220716

JOAN-MARTINEZ-220716Joan Martínez.

Joan Martínez és el nou Síndic de Greuges a Gavà

El seu nomenament s’ha formalitzat per unanimitat al Ple d’aquest juliol, tot i que l’acte de presa de possessió tindrà lloc en tornar de les vacances d’estiu

El Ple de l’Ajuntament de Gavà ha aprovat per unanimitat el nomenament de Joan Martínez com a nou Síndic de Greuges municipal. Martínez, que ha estat la persona proposada per la Junta de Portaveus, passa a ocupar així el càrrec que en els darrers 5 anys ha ostentat Enric Querol i que, en complir-se ja el seu mandat, va acomiadar-se en el passat Ple de juny després de presentar el seu informe anual de gestió.

 

Martínez, nascut l’any 1949 i pèrit mercantil i analista programador de professió, ha destacat per haver estat i ser una persona fermament implicada en el moviment veïnal i associatiu. Va ser president de la Federació d’AAVV de Gavà, de les entitats veïnals del Baix Llobregat ,  de la Federació d’AAVV del Baix Llobregat i de la CONFAVC durant gairebé una dècada. A l’actualitat presideix la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Catalunya i és Vicepresident del Consell Assessor de la Gent Gran de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona. També és membre del Consell Estatal de la Gent Gran de l’IMSERSO.


Tots els grups municipals han coincidit a destacar la seva figura en entendre que “es tracta del perfil més adequat per ocupar aquests càrrec”. La portaveu del PP, Mónica Parés considera que “té el caràcter adient per exercir aquesta important responsabilitat” i que “cal seguir publicitant la seva figura entre la ciutadania”. El portaveu de GSSP, Miguel Herrera, també entén que “es tracta de la persona adequada per abordar aquesta tasca, que és molt complexa i sovint poc agraïda, ja que ha de supervisar els serveis públics i defensar els interessos de la ciutadania per sobre dels de l’administració”. Des d’ERC, Albert Massana, assegura que “el Síndic està consolidat però cal donar-li per difusió”, per això proposa “una secció fixa en cada numero del Bruguers perquè expliqui, cada mes, la feina feta”. Per a Miguel Ángel Ibáñez, portaveu de C’s, “la trajectòria de Martínez deixa molt clar el seu interès per treballar en benefici de la comunitat. A partir d’ara, com a Síndic, estem segurs que seguirà vetllant pels interessos de la ciutadania”.

 

L’Alcaldessa Raquel Sánchez ha destacat “la confiança que entre tots dipositem en ell” i ha precisat que “el seu nomenament s’acabarà de formalitzar amb la  signatura del decret” i que “en tornar de les vacances d’estiu es farà un acte més solemne de presa de possessió del càrrec”.