Normativa per als residents estrangers que vulguin votar a les municipals
Les Eleccions municipals se celebraran el 26 de maig de 2019

El proper dia 26 de maig de 2019 se celebraran eleccions municipals i els ciutadans i ciutadanes estaran cridats a exercir els seus drets polítics. La Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat ha posat en marxa la campanya informativa per facilitar el vot dels residents estrangers.

El marc normatiu actual permet que les persones estrangeres que siguin ciutadanes de la Unió Europea o de Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago o Xile, puguin votar a les eleccions municipals.

Els ciutadans de la Unió Europea han de tenir més de 18 anys, estar inscrits al Padró municipal d’habitats i si anteriorment no han participat en processos electorals, disposen fins el 30 de gener de 2019 per manifestar la seva voluntat de votar. La declaració formal d’intenció de vot es pot realitzar personalment a l’ajuntament, per internet http://sede.ine.gob.es o correu postal.

Els ciutadans de Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago Xile han de tenir més de 18 anys, estar inscrits al Padró municipal d’habitants, tenir autorització de residència a l’Estat espanyol, haver residit legalment al territori espanyol el tems exigit en l’acord corresponent: 3 anys en el cas de Noruega i 5 anys per a la resta de països.

Finalment, encara que hagin participat anteriorment en processos electorals han de sol·licitar la seva inscripció en el cens electoral, que es pot realitzar personalment a l’ajuntament, per internet http://sede.ine.gob.es o correu postal des de l’1 de desembre d’aquest any i fins al 15 de gener de 2019.

Estar inscrit al cens electoral és indispensable per a votar. Per a més informació us podreu adreçar per telèfon al 901 101 900, a l’Ajuntament de Gavà, al 012 Immigració i a l’Oficina del Cens Electoral a la Via Laietana, 8 Entresòl de Barcelona.