aparcament dissuasiu
Nou aparcament dissuasiu provisional a prop de l’estació de RENFE

L’Ajuntament de Gavà està preparant un aparcament dissuasiu provisional a prop de l’estació de RENFE. El pàrquing, que hauria d’estar operatiu en un termini aproximat d’un mes, té uns 3.500 metres quadrats de superfície es troba exactament a la mateixa pastilla de terreny que el dipòsit municipal de vehicles, delimitada pels carrers Progrés, Girona i Tarragona. Això és a només dos carrers per sota de la via del tren, i a 3 minuts caminant del túnel que passa per sota de les vies i que connecta amb l’entrada a l’estació. L’aparcament disposarà de 149 places i estarà vídeo-vigilat.

Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, l’ha visitat aquest matí i n’ha explicat els motius d’aquesta acció: “Com que amb les obres de la C-245 es perden places d’aparcament, hem considerat apropiat habilitar aquesta zona, a escassos 400 metres de l’estació de Renfe”. Badia ha posat l’accent en la qüestió de la seguretat en assegurar que “tot i que aquest indret està una mica desplaçat del centre urbà, cal destacar que hi haurà un control de càmeres de seguretat gravant l’aparcament per prevenir accions vandàliques, i s’ha reforçat la il·luminació tant dels accessos al pàrquing com del túnel que passa per sota de les vies del tren”.

aparcament dissuasiu
Badia, atenent a les explicacions del projecte en el mateix (futur) aparcament

La intenció del consistori és també la de fer un aparcament dissuasiu, és a dir, “que no haguem d’accedir al centre de la ciutat amb el vehicle privat, sinó que puguem tenir un pàrquing una mica retirat, com passa a moltes altres poblacions, i que això permeti alleugerir també la càrrega d’aparcaments al centre de la ciutat”.

Segons ha explicat Badia, “estem contents perquè pensem que, tot i que sigui un aparcament provisional, estarà un temps relativament llarg fins que s’adeqüi el projecte que hi ha just en aquesta illa industrial, i de moment ens permet també poder anar acostumant-nos a agafar cada vegada menys el vehicle privat, a utilitzar cada vegada més el transport públic, i a fer de Gavà una ciutat molt més sostenible”.