Nou local del Banc dels Aliments de Gavà
Nou local del Banc dels Aliments de Gavà

El Banc d’Aliments de Gavà estrena local de distribució. Es tracta d’un espai de 431,91m2 de superfície repartits en quatre magatzems, un àrea de manipulació/recepció i la recepció pròpiament i que s’ubica al número 19 del carrer de Ramon Llull. La instal·lació, que aquest divendres ha esta visitada per l’alcaldessa Gemma Badia s’està acabant d’adequar amb el mobiliari donat per Meridian Capital, grup propietari de Barnasud, i es preveu que pugui entrar en funcionament al gener.

Per a Badia, “es tracta d’una bona notícia llargament esperada” i suposa “un orgull poder comptar amb un espai com aquest per poder ajudar als qui ho necessiten, perquè, si bé és cert que seguirem treballant per tal que cada vegada hi hagi menys gent que es trobi en aquesta situació, la realitat és la que és, especialment després de la pandèmia, i el que cal és reaccionar i seguir demostrant que Gavà és una ciutat solidària”.

Des de Creu Roja, Manuel Jerez, també ha constatat que “Gavà és molt solidària, amb prop d’un miler de socis i més d’un centenar de voluntaris que seguirem treballant des d’un espai cèntric i digne per contribuir a fer més fàcil la vida dels qui ho estan passant malament, i ho volem fer en col·laboració amb altres entitats i amb les administracions. La pandèmia ha estat dura, però ara cal seguir al peu del canó per donar suport als qui s’estan recuperant d’aquesta crisi”.

Sandra López, de Meridian Capital, ha dit que seguiran apostant “per la col·laboració publico-privada, com ja vam ver amb la donació de material sanitari fa uns mesos”, ja que, al seu entendre, “com a centre comercial formem part de la comunitat i en moments difícils com l’actual ens agrada sumar-nos a la causa i ajudar en el que puguem”.  

L’horari de prestació del servei serà de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i els dimarts i dijous també a la tarda de 16.00 a 18.30 hores.

A Gavà, hi han 3 entitats (Creu Roja, Càrites Interparroquial Sta.Teresa/ St. Pere i Càrites St. Nicasi) que s’encarreguen de fer la distribució d’aliments bàsics de forma gratuïta pel col·lectiu de persones en situació de vulnerabilitat derivades des dels Serveis Socials de l’Ajuntament. Actualment, una mitjana de 1420 persones es beneficien d’aquest ajut, de les quals aproximadament un 70% son ateses per Creu Roja.