enderroc-2209014

enderroc-2209014Actualment s’està procedint a la demolició de l’interior de l’equipament.

En marxa les obres del nou edifici de MercaGavà de la plaça Catalunya

Actualment s’està procedint a la demolició de l’interior de l’equipament. El projecte resoldrà la funcionalitat de l’espai interior comú per fer compatible la diferència d’horaris comercials entre el mercat i el supermercat

Aquest estiu ha donat el tret de sortida el projecte del nou MercaGavà, amb l’enderroc de les actuals instal·lacions. L’actuació comportarà la creació d’un nou mercat amb 2.500 metres quadrats destinats a la venda, superfície que duplica l’actual. D’aquests, 1.000 metres quadrats es destinaran a les noves parades, que ampliaran el seu espai, i la resta acolliran un nou supermercat. L’oferta comercial disposarà també de bar i botigues exteriors, mentre que al soterrani s’ubicarà la planta de logística del mercat i de l’àrea de supermercat, càmeres, magatzems, zona de càrrega i descàrrega, i zona de residus, entre altres espais.

 

El nou MercaGavà tindrà una planta subterrània de logística, una planta baixa comercial amb tres accessos (plaça Catalunya, avinguda de Joan XIII i rambla de Pompeu Fabra) i dues places superiors d’aparcament amb 180 places, a més d’una zona d’instal·lacions. L’edifici tindrà una superficie total de 12.171 m2 (2.500 destinats a venda).

 

El projecte resoldrà la funcionalitat de l’espai interior comú per fer compatible la diferència d’horaris comercials entre el mercat i el supermercat, si bé al nou edifici els paradistes adaptaran els horaris comercials i obriran totes les tardes de dimarts a divendres.

 

El projecte de millora i modernització de MercaGavà inclourà la urbanització dels carrers perimetrals. D’aquesta manera, el nou mercat s’integrarà a l’entorn urbà. Es preveu que el nou MercaGavà obri les portes a la tardor de 2015.

 

Mentre s’executin els treballs de construcció del nou edifici, els paradistes han traslladat l’activitat a un mercat provisional ubicat a la plaça de Batista i Roca. Les instal·lacions tenen una superficie de 900 metres quadrats.

 

El mercat provisional s’ha construït a partir de mòduls prefabricats i desmuntables. Inclou parades de producte fresc i també  locals exteriors amb façana a la rambla de Maria Casas. A la banda colindant al carrer de la riera de Sant Llorenç s’ha instal·lat el magatzem i la zona de càrrega i descàrrega.

 

El mercat provisional obre de dilluns a dissabte de 8 a 14 hores i divendres de 8 a 20 hores. Durant l’horari d’obertura, la clientela pot gaudir d’una hora gratuïta a l’aparcament municipal  de la plaça de Batista i Roca.