Èric Plaza explica el projecte Murs Lliures
Èric Plaza explica el projecte Murs Lliures

En el marc de l’Street Fest es va inaugurar un nou mur lliure a la ciutat de Gavà a l’skate parc del parc del Calamot. L’obertura d’aquest nou mur es va fer amb els i les joves grafiteres de la Comissió de grafitis de l’Espai Jove La Casa Gran.

Aquest nou mur, obert gràcies a la cessió de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, segons va explicar el regidor de Joventut, Èric Plaza “permetrà vincular les accions artístiques en aquest únic espai del parc del Calamot. El poden fer servir totes aquelles persones que vulguin expressar-se lliurement mitjançant el grafiti” Aquest és el sisè mur lliure que s’obre a la ciutat, un projecte que “va néixer amb la necessitat i la demanda de posar a disposició dels artistes urbans de la ciutat espais de creativitat”.

El projecte Murs Lliures és una demanda directa del col·lectiu de grafiters del municipi, que s’articula mitjançant una comissió de joves que treballen les diferents propostes i projectes.

L’objectiu fonamental de la iniciativa és potenciar el grafiti com a expressió cultural i definir aquesta pràctica com a una nova forma d’expressió artística vinculada al món urbà. La canalització de l’expressió artística a espais de la ciutat consensuats pretén, d’una banda, posar en valor la cultura urbana i la seva integració a la ciutat, i de l’altra, que els i les artistes tinguin espais a la ciutat disponibles per mostrar la seva obra.

La iniciativa està sent molt ben acollida i valorada i tothom n’està fent bon ús. “els artistes i usuaris dels murs saben perfectament que no poden escriure missatges que incitin a l’odi o la discriminació. Han de ser obres artístiques i fins ara l’objectiu s’està complint. Hi han hagut poques incidències i ràpidament han estat corregides pel propi col·lectiu de graffiters”.

La ubicació dels sis murs lliures es pot consultar a www.gavajove.cat.