Nou programa per promoure esport al carrer

El nou programa acostarà a la ciutadania els diferents esports que es practiquen a la ciutat i alhora promourà la tasca de les entitats implicades

El 30 de setembre arrenca “Esport al carrer”, una proposta impulsada per l’Ajuntament de Gavà amb la col·laboració de diferents clubs de la ciutat per apropar a la ciutadania esports d’equip que es practiquen a la ciutat. Al mateix temps, permetrà donar a conèixer la tasca que realitzen les entitats esportives implicades.

“Esport al carrer” inclourà torneigs o campionats populars en espais a l’aire lliure de la ciutat: places, carrers o espais naturals com la platja. Estaran oberts a la participació de tota la ciutadania, ja que no és necessari ser membre d’un club o entitat esportiva. S’hi podrà practicar bàsquet, futbol sala, voleibol i handbol en una modalitat no convencional i amb un format d’equips reduïts.

La iniciativa també vol esdevenir un vehicle per promoure la igualtat i la inclusió social. D’aquí que els torneigs sempre hauran d’incloure una categoria mixta o exclusivament femenina. A més, seran oberts a persones amb discapacitats físiques o intel·lectuals amb l’objectiu de promoure els beneficis de l’activitat esportiva com a via de desenvolupament personal i d’integració.

L’estrena, un 3×3 de bàsquet

La primera activitat serà el 30 de setembre a la plaça de Francesc Macià i tindrà com a protagonista el bàsquet. Consistirà en partits 3×3 per a infants i joves de 4 a 17 anys,organitzats en col·laboració amb el Club Bàsquet Gavà. Per participar en el torneig, que tindrà lloc de 10 a 13.30 hores, cal inscriure`s prèviament a través de l’adreça www.gavaciutat.cat/esportalcarrer La inscripció garanteix la participació en un mínim de partits, independentment del resultat. D’aquesta manera es vol fomentar el vessant lúdic de la pràctica esportiva. A més, hi haurà música per dinamitzar la jornada.

Esport al Carrer contempla un segon torneig pels volts de Setmana Santa. En aquest cas serà de futbol sala.