Nou reconeixement per al Hospital de Viladecans
Nou reconeixement per al Hospital de Viladecans

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i Benchmarking Sanitari 3.0 han lliurat els premis de benchmarking CSC / ARQ a dos hospitals gestionats per l’Institut Català de la Salut que participen en el Projecte Xarxa d’Hospitals Associats per a l’Anàlisi del Rendiment i la Qualitat. L’Hospital de Viladecans ha estat reconegut dins la categoria d’hospitals bàsics i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol en la d’alta tecnologia.

L’Hospital ha rebut el premi accèssit a millor hospital comarcal i dos d’indicadors (gestió d’estades i mortalitat). Amb aquests, el centre ha rebut un total de 6 guardons de reconeixement de la feina feta durant l’any 2019.

La Dra. Oliveras

Durant l’acte d’entrega virtual, que va tenir lloc el passat 9 de març, la Dra. Oliveras va respondre a la pregunta de què destacaria com fet diferencial per obtenir els millors resultats en la nostra tasca assistencial remarcant que “un punt clau és l’ADN/cultura dels professionals que treballen a l’Hospital per la gran capacitat d’adaptació, esforç i implicació, i posant èmfasi en l’herència que han deixat els professionals jubilats en els darrers anys en aquesta cultura o manera de fer”. A més, va assenyalar “la sort de treballar en una organització “petita” en la qual tot és més àgil, fet que facilita fer diagnòstics precoços i treballar constantment en la millora dels processos. Aquest nou premi ens fa sentir molt orgullosos dels nostres professionals i ens anima a seguir treballant per millorar la salut dels nostres ciutadans”.

El projecte del Consorci de Salut té com a objectiu examinar el rendiment i la qualitat per superar la limitació actual de les fonts d’informació i convertir els centres que hi formen part en agents actius a l’hora de compartir quelcom més que dades i resultats.

En l’acte del lliurament dels premis també s’han entregat diplomes als hospitals que han obtingut millors resultats en els indicadors de gestió d’estades, de cirurgia major ambulatòria, de mortalitat, de complicacions i reingressos. Entre aquests també han destacat alguns dels hospitals de l’ICS com l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta, l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, l’Hospital de Viladecans o l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron.